29/11/13

La justicia absol una conductora que va posar, demostradament, en perill la vida d'uns ciclistes

(El País)
Noelia Jiménez conduïa la seva furgoneta per la carretera de la Roca quan va topar amb un nodrit grup de ciclistes. Va avançar a tres d'ells sense dificultat i va tornar al seu carril. Noelia, que anava acompanyada per la seva mare, encara tenia per davant a altres deu ciclistes. Va esperar que arribés una recta i, quan va veure que no venia cap vehicle de front - la BV - 5001 és d'un sol carril per sentit - va iniciar l'avançament. Però, de sobte, va aparèixer un cotxe i la Peugeot Partner romandre uns segons enmig de la calçada, el que va suposar "un clar risc per a la vida i la integritat física del grup de ciclistes", segons la sentència que, paradoxalment, la ha absolt.
La maniobra perillosa es va produir el migdia del 6 de juliol a l'alçada de Sant Fost de Campsentelles i va ser gravada per un ciclista que portava una càmera integrada en el casc. Els afectats van penjar internet- una estratègia que les associacions de ciclistes han repetit per denunciar la imprudència d'alguns conductors -i els Mossos van iniciar un procés penal contra la dona. El fiscal va demanar un any i mig de presó per Noelia (per un delicte de conducció temerària) i també que se li prohibís conduir vehicles de motor durant dos anys. L'advocat de la conductora, Lleó Fargier, en va demanar la seva absolució.
Un jutge de Granollers ha exculpat ara a l'acusada, de 31 anys, en considerar que "no era conscient del risc que anava a crear amb l'avançament" i que, si ho hagués sabut, no ho hauria fet.
Captura de les imatges enregistrades pels ciclistes