13/5/13

Vélo magazine explora, en un complert dossier, la dialèctica entre el ciclisme d’ahir i el d’avui

Amb Eddy Merckx amb el maillot de l’Sky i Brdaley Wiggins amb el del Molteni en portada, una de les revistes més influents del ciclisme internacional, Vélo Magazine, dedica un dossier del número de maig al retorn del ciclisme clàssic. 
Portada del Vélo magazine de maig

El treball de Vélo Magazine posa èmfasi en les contradiccions esportives, tècniques i filosòfiques que genera l’actual tendència retro. Amb un títol que indica clarament la hipòtesi de treball del dossier: ‘Era veritablement millor abans?’, els redactors de la revista francesa (que es pot comprar en algun quiosc de la Rambla i d’altres establiments de Barcelona) tracten la qüestió des de la perspectiva dels corredors (Wiggins versus Merckx), la forma com s’organitzen les curses (Milan-San Remo envers la moderna Gran Prix del Québeq), els direcots esportius (Raphaël Geminiani contra David Brailsford), les dones (de dona de corredor a corredora), l’entrenament (Molteni comparat amb Sky), les marxes cicloesportives (La Marmotte comparada amb Anjóu vélo vintage), les bicicletes (Colnago columbus 1971 vers PInarello Dogma 65.1) o els jocs de ciclisme (Rollapàluzza contra Pro cycling manager).
A més el dossier es complementa amb una important galeria de roba i complements relatius al ciclisme vintage. El gruixut informe es tanca amb una comparativa entre cicloturistes vintage i moderns. Tot plegat dades i informació per a fer-nos una idea ben documentada a l’hora d’estalri discussions sobre si era millor el ciclisme d’abans que el d’ara, o a l’inrevés; unes converses que se solen fer més des de la passió que no pas del coneixement.
Dos aspectes del dossier sobre ciclisme d'ahir i d'avui