3/9/14

Torna la sortida per a clàssiques de la Cerdanya

El programa d'actes de les festes de la Mare de Déu de la Sagristia, de la vila de Puigcerdà (Cerdanya), te dues cites ciclistes; la festa de la bicicleta i la sortida amb bicis clàssiques, que cada any va guanyant participants i nomenada.

Un grup de participants anant cap a Bolvir
El dilluns 8 de setembre es fa la sortida amb bicicletes clàssiques, una cita que ja tradicional per als ciclistes de la comarca, que tot sovint compta amb la presència d'algun dels corredors professionals vinculats a la Cerdanya i que enguany preveu un creixement important de participació.
La concentració és davant de l'establiment promotor de l'activitat, la botiga de bicicletes i esquís Esports Iris, al barri de la duana. La ruta, que en cap cas és competitiva, discorrerà per Bolvir, Osseja, Bellver de Cerdanya, Martinet, Montellà i acabarà a Estana, on es fa un dinar de germanor. La ruta te un total d'uns 57 quilòmetres, no te caràcter competitiu i passarà per carreteres secundàries i camins forestals pavimentats però oberts al trànsit, fet que li dona un aire d'Eróica.
La participació és lliure i gratuïta. Cadascú es paga el dinar. La tornada es pot fer pedalant per carreteres més amples o en furgoneta, si la bici no pot més.
El mateix dia 8, a les 10 del matí, es fa a Puigcerdà la Festa de la Bicicleta, una trobada apta per a qualsevol màquina i ciclista. L'ativitat consisteix en una concentració a la plaça de Santa Maria i ruta posterior pels carrers del municipi. És una festa familiar oberta a tothom.