18/7/16

Els cims del Tour tornen al paper

Coincidint amb la disputa del Tour, l'editorial especialitzada en ciclisme de carretera Cultura Ciclista ha recuperat el llibre Cumbres de leyenda, dels periodistes Carlos Arribas (El País) i Sergio López-Egea (El Periódico), veterans seguidors de la Grande Boucle. El llibre havia estat editat el 2005 per RBA. La nova edició està actualitzada i completada.

La muntanya és el territori on es gesten els mites i les llegendes del Tour. Amb aquest celebrat llibre ens traslladem als Pirineus, als Alps, al Massís Central o algun que altre volcà extingit per reviure els grans episodis que ha deixat la ronda francesa al pas per aquests cims: Tourmalet, Aubisque, Alpe d'Huez, Ventoux, Sestrière, Puy de Dôme, Galibier, Izoard, Pra Loup ... Són les muntanyes que han coronat als herois de la història del ciclisme, i també on s'han produït ombrívoles derrotes que s'han guanyat un lloc al nostre cor.
En aquesta nova edició, els autors han actualitzat els capítols referents a algunes de les més famoses cims dels Pirineus i els Alps i a les gestes dels grans campions des de 1910, any de la primera pujada al Tourmalet. Entre les novetats cal destacar unes pàgines dedicades a narrar la ja mítica ascensió a l'Alpe d'Huez en la qual Nairo Quintana i Chris Froome es van jugar el Tour de 2015.