27/11/07

TV: La cara fosca del ciclisme?


L’amic Miki Bort (Esports Iris, Puigcerdà) em diu que s’ha passat a ‘la cara fosca del ciclisme’, en al·lusió a una de les especialitats més minoritàries i oblidades; el ciclocros.
En comparació al ciclisme de carretera, a Catalunya el ciclocros te pocs practicants, menys competicions (la temporada és necessàriament curta) i cap estrella, però això no vol dir que sigui una disciplina sense interès. Curses curtes, explosives, emocionants per a l’espectador i interessants per al participant que vol mantenir la pràctica ciclista durant l’hivern.
És cert que el ciclocros va davallar molt més encara degut a la popularitat del ciclisme de muntanya, però d’una anys cap aquí estem assistint a una certa recuperació gràcies, en part, a l’èxit de la BTT. La copa catalana de ciclocros va començar fa unes temporades de manera molt modesta, fins i tot la majoria de màquines eren BTT actualitzades per a la pràctica del ciclocros, però poc a poc el nombre de participants, com en Miki, va augmentant, les bicis són millors i, com podeu veure al vídeo, alguna prova fins i tot compta amb presències molt destacades.
Fa quinze dies es va fer la cursa de la Copa Catalana de ciclocros a Vilafranca del Penedès. Aquest és el vídeo de la cursa. Pel seu interès i qualitat us el recomanem especialment.


http://www.youtube.com/watch?v=BWztbudeTFg

3 comentaris:

Lluis Ciclista ha dit...

Hola Rafael. Acabo de comenzar en esto de los blogs. Veo que tu tienes experiencia, vamos q escribir es lo tuyo. Tu amigo Miquel esta hecho un crack. Lo hizo muy bien, creo que era su primer año.
Hasta pronto.

Rafael Vallbona ha dit...

Benvolgut Lluís,
el teu bloc 'El despertar dels herois del fang' simplement m'ha seduït.
Et corresponc afegint-lo a la llista de pàgine srecomanables. Segur que serem molts els que aprendrem de tu per saber fer anmar les bicis per la muntanya, entre el fang.
Salut, bon 08 i pedals

Ernesto ha dit...

No sabia que el darrer guanyador del Luján fos un afeccionat al ciclisme. El ciclocross any rere any va a més i pel 2008, segurament, tindrem molts i bons canvis. Un máquina el Miquel Bort; en 4 curses que ha fet, gairebé ni s'ha despentinat, i a sobre guanya. Salut!