4/2/08

Una Marxa Beret digne de la Copa d'Europa


Prop de 1.200 participants van confirmar diumenge l’enorme atractiu per a afeccionats de tota condició de la popular Marxa Beret d’esquí de fons, que enguany ha arribat a la seva 29 edició amb l’aspiració formar part del calendari de la Copa d’Europa la propera temporada. França va dominar a la cursa llarga, amb victòries de Cecile Gasser (1h.36.23) i de Gray Gareth (1h.17.11).
El primer lloc a la cursa de 30 Km homes ha estat especialment renyit, ja que a sol un segon del guanyador ha creuat la meta l’andorrà Francesc Soulié. En la distancia dels 20 Km, el català Josep Botanch ha aconseguit el segon lloc. El corredor de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern que competeix amb la selecció estatal ha aconseguit un temps de 51:54, a poc més d’un minut del guanyador, el vasc Joseba Rojo (50.23). Curiosament el germà de Rojo, Imanol Rojo, ha estat el vencedor en la categoría dels 10Km, la que registra una major participació. L’esportista de Jaca Bea Blanes ha estat la primera en els 10 Km (31.33), mentre que en els 20Km dones ha guanyat Maeva Chapot (1h.06.47).
El recorregut de 10 km, el més fàcil tècnicament, registrava 99 metres de desnivell, pels 230 de les categories superiors. El punt més alt del recorregut estava situat a 1.901 metres i el més baix a 1.801 metres. Una cursa que crea afició i vol crèixer més
El bon temps i les excel•lents condicions de la neu i el traçat han contribuït a l’èxit de la festa popular de l’esquí de fons. Famílies, aficionats de fins a sis anys, gent disfressada per celebrar el carnestoltes i esportistes professionals han compartit una matinal d’esport “que crea afició i fomenta la convivència, l’esport i la natura. Tothom s’ho ha passat molt bé, que és del que es tracta”, segons Ramón Carreras, president de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH). La Marxa Beret és més que una cursa, és la prova popular de neu més important de la península.

Extracte del text publicat a: esquidefons.org

2 comentaris:

Lluis Ciclista ha dit...

Tu club de fans quiere ver una foto tuya en plena accion con los esquis de fondo? Que tal la Rabassa?

Gemma Armengol ha dit...

Podeu veure un video de la marxa beret a you tube http://www.youtube.com/gemmukikuki
Espero que el disfruteu!