12/4/08

Qui pot guanyar la Titan Desert 08


Tot i que està prim com si hagués d’anar al Tour, Melcior Mauri, el campió vigent, no ho tindrà gens fàcil per revalidar la victòria aconseguida l’any passat en el darrer sospir de la cursa. El primer rival a tenir en compte serà precisament qui, fins la darrera etapa, va dominar l’edició de l’any passat, en Rafael Bosch. El d’Autoequip ha preparat a consciència l’edició d’enguany, i portarà un equip que s’ha estat preparant des de l’any passat la cursa amb estades esportives i assessorament metge
Però la tercera Titan te una nòmina de pros considerable i tots amb ganes de victòria. Laurent Jalabert està igual que quan corria. S’entrena com si li anés la vida i, per distreure’s, ha participat a uns quants Iron man amb unes classificacions per espantar els contrincants que es trobarà al desert. Roberto Heras està en forma per fitxar per qualsevol equip. A falta de possibilitats, està decidit a guanyar. No conèixer el desert no el preocupa gens ni mica, diu que tampoc no n’hi ha per tant. Claudio Ciapucci sempre s’ha divertit anant en bici, igual quan era professional que ara. Ull viu, perquè aquests que només van a passar-s’ho bé solen ser els més agosarats. Pello Ruíz Cabestany i Miquel Àngel Iglésias sempre tindran coses a dir, perquè solen ser ells els qui comencen la batalla, i l’ex jugador de bàsquet Andrés Jiménez, que asseguren que està molt en forma tot i que no coneix el desert, pot ser el tapat que sorprengui en alguna etapa. Com també pot sorprendre Santi Prat, que ja en va guanyar una l’any passat i va fer tercer.
Ara, la majoria, van a acabar, passar-s’ho bé i viure una experiència única com és pedalar pel desert, entre dunes, platós, ouets i, encara, si hi ha una estona, conèixer la gent que hi viu i la seva cultura i costums.