11/6/09

Ja és a les llibreries ‘Volta al Parc d’Aigüestortes en BTT’


Volta al Parc d’Aigüestortes en BTT (Cossetània en català i Lectio en castellà) és un llibre doble. D’una banda és una descripció literària dels llocs, les gents i els costums que es coneixen al fer recorregut perimetral pel parc en bicicleta de muntanya, i d’altra és la relació detallada de l’itinerari i les seves característiques per què, un cop engrescats, us animeu sense cap problema a fer aquesta fantàstica aventura ciclista pels Pirineus.
La idea de recórrer en bicicleta de muntanya el perímetre del Parc Natural d’Aigüestortes amb el programa ‘Pedals de Foc’ va sorgir de la necessitat d’abocar-se a una aventura personal i esportiva que permetés descobrir, des del propi esforç per superar les dificultats naturals, una de les zones més espectacularment belles i inhòspites dels Pirineus. I us assegurem que el resultat és ben engrescador. Volant per damunt de colls a més de 2.000 metres i lliscant entre valls obagues i indòmites, els pensaments van portar les rodes de les bicicletes cap al territori que anhelàvem: l’experiència, l’afany de superació, la immersió en el territori i algunes sensacions d’aquelles que omplen la ment i revifen els sentiments més deixondits com ara la soledat entre el silenci de les muntanyes, l’assossec de trobar refugi en plena tempesta o el plaer d’arribar dalt d’un coll i pensar només en seguir pujant, tal i com diu el proverbi budista.

Assadollat el desig per tot el viscut en un viatge que, tot i que hi ha qui és capaç de fer-lo d’una tirada, pren l’autèntic sentit quan es fa pausadament, amb el temps necessari per viure i entendre el que està passant al nostre voltant, va néixer la idea d’escriure el llibre d’aquesta ruta per terres de l’Alt Pirineu que, tot i essent una guia per al viatger, incorpora també un relat sobre la complexitat humana, és a dir l’èpica, de l’experiència.
Us convidem des d’ara mateix a enfilar la vostra bicicleta entre les muntanyes més altes de la serralada pirinenca i fer del viatge la vostra heroïcitat. Com deia el gran fotògraf Paco Alguersuari; “el que guanya és el campió, però el que arriba l’últim és un heroi”.