16/11/09

Badalona protagonista del retorn de Carreteres Secundàries


La segona temporada de Carreteres Secundàries ha engegat als carrers de Badalona. La tercera ciutat de Catalunya és la protagonista del primer episodi enregistrat de la segona temporada del programa que emet la Xarxa de Televisions Locals.
La ruta s’inicia al coll de la Conreria, des d’on es veu perfectament la vall que, des de la cartoixa de Montalegre, llisca cap al pla on s’assenta la ciutat. Entrant a Badalona per el Pomar, un dels barris construïts de qualsevol manera i sense cap mena de servei a finals dels seixanta i avui millorat gràcies a la dura lluita dels seus veïns durant gairebé quaranta anys, la ruta va a buscar la redacció de la revista Descobrir Catalunya.
Des d’allà, i acompanyats pel seu director en Joan Morales, el programa dedicat a la que serà capital cultural de Catalunya l’any vinent, descobreix els carrerons rurals de Dalt la Vila i visita les restes de l’antiga Baetulo amb especial èmfasi a la casa dels Dofins, de la ma de Joan Mayné, director del museu de Badalona.
Després de trobar a l’escriptora Sílvia Soler a la plaça que porta el nom de la seva mare, la també escriptora Carme Guasch, la ruta busca la Rambla de Mar i pedala fins la fàbrica d’Anís del Mono, on el seu gerent, Antonio Guillen, mostra amb tot detall aquesta joia de la indústria catalana en ple funcionament avui en dia (5 milions d’ampolles l’any), fent servir el mateix alambí que a finals del XIX va instal•lar el seu fundador, Vicente Bosch. Després d’anar de compres pel carrer del Mar,. el programa acaba a la renovada passarel•la del Pont del Petroli, orgull de la nova ciutat que mira al mar i s’emmiralla en ell.
Carreteres Secundàries és un programa produït per La Quimera, dirigit per Josep Serra, presentat per Rafael Vallbona i amb la realització tècnica d’Anna Bello.