4/11/12

La cicloturista del Tour 2013, al balcó dels Alps

La ciutat d’Annecy, a 750 kms de Barcelona, serà el diumenge 7 de juliol l’escenari central de L’étape du Tour 2013, la clàssica cicloturista que es fa cada any coincidint amb una de les etapes de la Grande Boucle. 
Nucli antic d'Annecy (foto:: turisme d'Annecy)
Aquest any no hi haurà colls mítics ni etapes de llegenda, els cicloturistes participants a l’etapa Annecy-Mont Semnoz escriuran les primeres planes d’una nova epopeia ciclista. La prova tindrà 125 kms i pujarà les cotes de Puget (5,4 km l 5,8%), la Chapelle-Saint Maurice i Aillon (6 km al 4%), i els colls de Leschaux (3,6 km al 6,2%), Pres (3,5 km al 6,5%), Révard i el final en alt al temible Crêt de Chatillon, cim de la muntanya de Semnoz i impressionant balcó sobre el Mont Blanc i els llacs d’Annecy i Bourget.
Però qui es pensi que aquests colls poc coneguts són senzills està molt equivocat. El Mont Revard te 15,9 kms a un pendent mig del 5,6% i l’ascens al Crêt de Chatillon te 10,7 kms al 8,5% de mitjana. Això sense perdre de vista l’escalfada de cames que es portarà de les explosives cotes anteriors.
Aquesta serà la penúltima etapa del Tour de França 2013, l’edició número 100 de la Grande Boucle que sortirà per primer cop de Còrsega.
Per als participants aquesta etapa te un important avantatge, doncs la sortida i l’arribada estaran molt pròximes (uns 15 kms), fet que facilitarà notablement la logística.
Per a més info aneu a: http://www.letapedutour.com
Perfil de l'Étape du Tour 2013 (ASO)