14/5/14

Exuberant i excessiva València

Presa de llum meridional que li dona vida, exuberant en la seva rotunditat urbana, excessiva en el seu deliri monumental i sempre bella, València és una de les ciutats més atractives per descobrir en bicicleta. Fugim del centre, on la bici incomoda, i voltem-la buscant l'aire veïnal gràcies als inacabables quilòmetres de carril bici totalment plans. De Ciutat Vella a l'Olivereta, Campanar, el Calvari, Marxalenes, La Saïdia, Ciutat Jardí o l'amenaçat Cabanyal, us proposem una ruta per complementar un cap de setmana valencià.
Monument a la Dama d'Elx, davant del nonat Nou Mestalla
Hem fixat la sortida a l'oficina de turisme de la Comunitat, a la plaça d'Alfons el Magnànim, i gual com vam fer a l'anterior ruta cap a l'Albufera. Davant de qualsevol dubte penseu que pràcticament tota l'excursió es fa per carrils bici. O sigui que busqueu la traça i seguiu-lo. Una ronda per la València popular, amb final feliç, si se us obre la gana en arribar a la platja.
Pel carril bici de la Plaça d'Alfons el Magnànim comenceu a pedalar en direcció sud. Aviat desapareix i dona pas a les plaques blaves verticals què, en certs trams, substitueixen al carril pròpiament dit. DRETA.- c/ La Nau. CREUAR. Plaça del Col·legi del Patriarca en diagonal. DRETA.- c/ Salvà. CREUAR.- Poeta Querol. DRETA.- c/ Próxida (a tocar del mur de l'església de Sant Joan de la Creu). Plaça Rodrigo Botet. DRETA.- c/ Sta. Eulàlia. ESQUERRA.- c/ Moratín.- DRETA.- c/ Barcelonina. CREUAR.- Plaça de l'Ajuntament.- RECTE.- c/ Cotanda.- RECTE.- c/ Rimbau. ESQUERRA.- c/ Músic Pelayo i immediatament. DRETA.- c/ Adreçadors. ESQUERRA.- c/ Escolano. CREUAR.- Avgda. Baró de Càrcer. RECTE.- c/ Hospital (biblioteca i ermita de Sta. Llúcia). CREUAR.- Guillem de Castro. RECTE.- c/ Cuenca fins la prefectura de policia. CREUAR.- Gran Via de Ramon i Cajal. RECTE.- c/ Cuenca. DESEMBOCAR.- Plaça Bisbe Amigó. DRETA.- c/ Bon Ordre. ESQUERRA.- c/ Pintor Navarro Llorens (Antic mercat de proveïments). DRETA-. c/ Alberic. ESQUERRA.- c/ Ontinyent. CREUAR.- Cruïlla Pérez Galdós, Sant Josep de Calassanç i Cid. ESQUERRA.- c/ Mestre Bellver. DRETA.- c/ Mariano Ribera. CREUAR.- Cruïlla Enguera amb Arxiduc Carles. RECTE.- Músic Ayllón. CREUAR.- Avgda. Tres Creus i DRETA.- per part central. CREUAR.- Avgda. del Cid. RECTE.- C/ Nou d'Octubre (a la dreta antiga presó de dones). CREUAR. Peig de la Petxina. TRAVESSAR.- Pont Nou d'Octubre (damunt l'antic llit del Túria).

Carrer dels Pescadors, al Cabanyal, un barri amenaçat per la voràgine especulativa
RECTE.- Avgda. Pío Baroja (per banda esquerra. Es passa pel davant del Bioparc). RECTE.- Per segona rotonda. Pío Baroja (paral·lel al vial en obres). Passeu per davant del Parc de Bombers i del cementiri de Campanar. DRETA.- Per rotonda c/ La Safor. Monument a la Dama d'Elx i obres del Nou Mestalla. DRETA.- Avgda. Corts valencianes. RECTE.- seguir Pius XII. CREUAR.- Avgda. de Campanar. ESQUERRA.- c/ Joaquim Ballester. DRETA.- c/ Professor Beltrán Báguena. ESQUERRA.- c/ Gregorio Gea (vianants). CREUAR.- Avgda. de Burjassot. RECTE.- c/ de Málaga. ESQUERRA.- c/ Alqueria de l'Estrella. DRETA.- c/ de Reus. RECTE.- Seguir c/ de Ruaya (número 23 casa museu Concha Piquer). RECTE.- Seguir c/ Hort de don Vicenç i seguir c/ Argenter Suárez. DRETA.- c/ Almassora. ESQUERRA.- c/ Convent de Carmelites. ENTRAR. Jardins del Real o Vivers. DRETA. Per tercer camí que passa per damunt d'un llac-font. En arribar a una zona d'arbres cal voltar-la per la dreta seguint pel camí que ens farà tombar lleugerament a la dreta desembocant a l'Alqueria de Canet. ESQUERRA.- Passeig d'Antonio Machado fins sortir dels jardins. DRETA.- c/ Botànic Cavanilles. ESQUERRA. Avgda. de Vicente Blasco Ibáñez fins el final. ROTONDA.- Estació soterrada de Cabanyal. CREUAR.- per l'esquera c/ de la Serradora. DRETA.- seguir carril bici per Avgda. Blasco Ibáñez. DRETA.- c/ Lluís Despuig. ESQUERRA.- c/ Llevador.- ESQUERA.- c/ de Sant Pere. DRETA.- c/ Pescadors. DRETA. Passeig Marítim. VOLTAR.- Arena Balneari Ressort. DRETA.- Passeig de Neptú. ESQUERRA.- c/ Eugènia Vives. DRETA.- c/ Doctor Marcos Sopena (voltar instal·lacions del port). ESQUERRA.- per rotonda avgda. Manuel Soto. ESQUERRA.- (en arribar a l'edifici del Rellotge). Per rotonda avgda. del Port. ESQUERA.- Per rotonda plaça Saragossa. Creuar antic llit del Túria pel pont d'Aragó. DRETA.- seguir paral·lel al llit fins el pont de les Flors. ESQUERRA.- Avgda. Navarro Reverter. ESQUERRA.- Per rotonda plaça de la Porta del mar. CREUAR c/ Colón. ESQUERRA.- c/ de la Justícia. seguir senyals verticals per interior dels jardins del Parterre fins la Plaça Alfons el Magnànim. FINAL.
Dificultat. Fàcil. Distància. 22.00 kms Temps: 2h 16’ (3h 30' amb aturades) Desnivell. inapreciable. @: http://www.turisvalencia.es/

Agafant l'avinguda del Port, davant l'edifici del rellotge