10/3/17

La "Volta" 2017 ja pedala

La 97ª “Volta” ciclista a Catalunya ha començat a pedalar, virtualment, pel Palau de Pedralbes de Barcelona. Dijous al vespre s'hi va presentar oficialment l'edició que comença el proper dia 20 a Calella (Maresme).

La consellera Neus Munté lliura la medalla d'Honor de la "Volta" a Joaquim Rodríguez
A l'acte hi van assistir nombroses personalitats, entre les que es trobava la Consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Neus Munté, que va presidir l'acte. També es va comptar amb la presència de representants dels Ajuntaments i Diputacions per on passarà la cursa, patrocinadors, mitjans de comunicació i convidats.
El recorregut de la “Volta” d'enguany, que es correrà del 20 al 26 de març, és dur, exigent i espectacular. Una edició molt il·lusionant per preparar la ja propera edició cent, que comptarà amb 25 equips i 192 ciclistes, entre els que destaquen el murcià Alejandro Valverde (Movistar Team), el britànic Chris Froome (Team Sky), i el madrileny Alberto Contador (Trek-Segafredo).
Durant l'acte es van lliurar les distincions que anualment la “Volta” atorga a persones que han contribuït, d'una o altra manera, amb el ciclisme. Un dels guardonats va ser l'ex ciclista Joaquim 'Purito' Rodríguez. A més, es va descobrir el cartell oficial d'aquesta 97ª edició, obra del pintor de Vilanova i la Geltrú, Lluís Amaré.

A cap presentació no hi pot faltar la 'foto de família'