26/6/07

Noticia de la Titan desert 2008


Després de l’excel·lent acollida que la segona edició de la cursa de BTT pel Sàhara ha tingut tant en els participants com l’opinió publicada, l’equip d’RPM outsourcing, que dirigeix Juan Porcar, ja està treballant en la tercera edició de la Titan desert.
El Tourmalet pogut saber alguns dels primers detalls del que serà la cursa. Les dates seran, aproximadament, les mateixes, aprofitant el pont del primer de maig. Les etapes seran 5, però es pensa en la possibilitat de que no hi hagi etapa pròleg el mateix dia de l’arribada dels participants al Marroc, per alliberar-los de les presses i nervis del primer dia i deixar que puguin prendre contacte amb l’entorn còmodament.
El recorregut de l’any vinent serà lineal, és a dir, la cursa portarà els participants d’un extrem del Sàhara a un altre, i no tornarà al punt de partida. Es mantindrà l’etapa marató, tot i que s’han oblidat propostes agosarades que es plantejaven fa unes setmanes als participants de la segona edició a través d’una enquesta; és a dir, no hi haurà etapes de més de 100 i pocs quilòmetres.
Per a l’any vinent la seguretat dels participants també augmentarà. Hi haurà dos helicòpters (en principi un serà per a la TV, doncs està gairebé garantit un resum dia per altres a Teledeporte) i cada corredor podria anar equipat amb un xip mitjançà el qual l’organització sabrà tothora on és.
A bada dels Mauri, Olano o Reíz Cabestany, que han donat tirada mediàtica a la Titan desert 07, RPM està pensant en convidar algun altre ex professional. Pensen en algun cèlebre ex campió francès i un altre d’italià, però de moment el més calent és a l’aigüera.
La duresa de la prova serà similar a la de l’edició anterior, tot i que asseguren els organitzadors que a la Titan 08 faran acomplir els horaris de tancament de controls (fet que només desqualifica el participant per a la classificació final, però no el fa fora de la prova) També es plantegen retocs en els serveis de menjar, a la vegada que es manté la idea de campaments en ‘haimes’ i només fer nit a hotels el primer i darrer dies.
Pels que ja friseu per tornar al desert, o aquells que els amics o les cròniques us han posat les dents llargues, sapigueu que la inscripció s’obre el dia 17 de setembre a www.titandesert.com i que a l’edició 2008 hi podran participar prop de 400 ciclistes, un centenar més que l’any 2007.
Jo, de vosaltres, aniria entrenant.