14/6/09

Carreteres secundàries, un programa de TV per descobrir el país en bicicleta


Divendres va començar al parc del Fòrum el rodatge del programa de televisió ‘Carreteres secundàries’, produït per LaQuimera, que podreu veure a partir del dia 22 de juliol a les 58 televisions associades a la Xarxa de Televisions locals (XTVL). ‘Carreteres secundàries’ és una sèrie de 12 programes en els que, tot fent una ruta en bicicleta de carretera, muntanya o urbana, es proposa a l’espectador descobrir diversos indrets del país i la gent que els habita.
Tot comença quan et desvies de la ruta bàsica, alenteixes la marxa, obres els ulls i canvies la manera que tens de veure i entendre la vida i les transformacions del temps.
Al marge hi ha històries, llocs i persones fascinants que enriqueixen la idea oficial de país, li donen una dimensió inèdita. A ‘Carreteres secundàries’ no és tant important el final de la ruta, sinó què passa pel camí i quina gent trobem.
Cada capítol correspon a una ruta. A partir d’una tesi inicial i compartint la idea de J.V.Foix ‘m’exalta el nou i m’enamora el vell’, Rafael Vallbona, que presentarà l’espai, planteja un recorregut per connectar llocs i persones, tant d’ahir com de demà, per entendre millor el present. I a més, fent el viatge poc a poc, sense el soroll que no permet escoltar ni ser escoltat, aleshores tot pren una altra dimensió.
En aquest primer lliurament, els programes ens portaran per Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, el massís del Garraf, la serralada litoral, l’horta de Lleida, Sant Llorenç de Munt, la plana de Vic, les vinyes del Penedès, l’antiga ruta del carrilet d’Olot a Girona i la serralada de les Gavarres.
Les diverses bicicletes (a la imatge una Brompton) que s'utilitzaran durant el rodatge així com la roba han estat cedits per Probike, mentre que Vèrtic, ha cedit les mini càmeres que dónen uns plans poques vegades vistos en imatges de ciclisme a la televisió.

6 comentaris:

Lluis Ciclista ha dit...

Que pasa Rafael !!!! ya avisaras cuando empiece el programa para estar atentos. Por cierto miro la foto de tu última entrada de tu blog y veo un trípode galáctico sobre el manillar de la bici, que coño es eso?
Por cierto el otro día entre Argentona y el Rest. Cuatro relojes te salude (como soy un globero saludo a todo el mundo como es de rigor), tu ibas hacia la montaña y yo bajaba de ella. Haber si un día te pillo en el mismo sentido y pedaleamos un rato juntos.
Ahora a mi blog solo se puede entrar si estas invitado y me gustaría que tu lo pudieses hacer. Solamente necesito que me envíes un correo a:
luis.de-angulo@hotmail.com entonces podré enviarte una invitación.
Nus vemusss

Unknown ha dit...

Saps si ho podrem veure per Conca Tv, és la local d'Igualada i la conca d'Òdena,però em sembla que no estan a la xarxa.
Suposo que el trípode que diu el company serveix per muntar-hi la càmera.
Salut!
Carles

Ah! jo també saludo a tot cristu encara que a vegades no sigui correspost...

Anònim ha dit...

M'he deixat un tros...
Això de la càmera em té intrigat ja que una vegada vaig fer un invent per anar al Tour.Vaig lligar un petit trípode amb brides a la potència, no era molt tecnològic però em va fer servei.
Salut!

Rafael Vallbona ha dit...

Benvolgut Carles,
qui diu que Televisió de la COnca no és de la Xarxa, a mi em consta a la llista de les 58 teles de la xarxa, o sigui que si que podràs veure el programa.
Més endavant informarem dels horaris d'emissió. El que us puc dir és que debuta el 22 de juliol, se n'emetren cada dia 2 de junts, i a la tardor els repetiran d'un en un.
I en un pròxim post explicaré això de le càmera de vídeo per gravar des de la bici. No és gens cara i funciona de conya. És un model que acaba de sortir fa ben poc.
Segurié saludant per no fer un moc a la bona gent colm tu que us ho mereixeu.
Salut i pedals

Javi Castillo ha dit...

Bones Rafel, ja tinc ganes de que veure el programa, fa bona pinta. Quin tros de trípode t'han montat a la bici, jejeje

Ep, veig que també vens a l'horta de Lleida? escolta ja m'avisarás quant vinguis a grabar per i charrem una estona!!

Javi

carlessol@gmail.com ha dit...

Bona nit Rafel.

Si necessites ajuda per alguna ruta Garraf- Penedès estic a la teva disposició, tant amb btt, carretera o tàndem.
http://carles-bici.blogspot.com

Pel setembre organitzem una concentració de tàndems pel mig del Penedès en plena verema.
http://trobadatandem.blogspot.com

Salut i pedals !!