11/4/11

Més de 1500 voltant Montserrat en BTT

Calor, pols, un gran ambient i una molt bona organització han estat les notes d’identitat de la segona edició de ‘La Portals’, la volta a Montserrat en BTT. El primer, Israel Núñez, ha arribat abans de les onze, els darrers passades les 3, però i això que importa?

És rar que, en qualsevol prova ciclista, no hi hagi unes cues enormes per tot, un caos inenarrable per aparcar, uns quants que s’extravien per mala senyalització, els darrers que no troben res als avituallaments i la policia que es desentén de tot un cop han passat els quatre del davant; doncs tot això a ‘La Portals’ (i a molt poques marxes més) no passa, Per tant, anoteu la volta a Montserrat en BTT a la llista de clàssiques a tenir en compte per a la propera temporada, si és que diumenge al matí no éreu ja a Collbató.
Ja dins l’autovia A-2 els rètols lluminosos indicaven la sortida per anar directament a la prova. Dins el poble la guàrdia urbana guiava la corrua de cotxes i els voluntaris els dirigien als aparcaments. En un moment podies ser al lloc de recollida de dorsals, i en un parell de minuts més ja estaves fent estiraments; això si no havies de passar pels serveis, una llarga filera de ‘poliklyns’ al teu servei. Qualsevol va a buscar una obra a mig fer, com tanta gent fa a la Quebrantahuesos, per exemple.
Una d eles poques coses a millorar és el tema de la sortida. 1500 ciclistes pels estrets carrers de Collbató formen un embús que, lluny de fer maco i agrair a l’ajuntament la seva inestimable col•laboració, és una processó lamentable. Tenint en compte que no hi ha ni temps ni classificacions, unes quantes sortides cada 15’, tipus Bilbao-Bilao, agiliten la pedalada, eviten embussos, nervis, estrès i haver de fer les primeres rampes del magnífic recorregut empenyent la bici degut a l’excés de transit.
Dit això, de la resta del recorregut res a objectar. La volta per evitar la llarga baixada per carretera de Marganell està molt ben pensada, les assistències, els voluntaris, les polis locals, els mossos, els ADF i la moreneta, tots al costat dels participants, disposats a facilitar-los les coses i a fer més suportable la calorada.
A l’arribada, això si, caldria instal•lar el lloc dels entrepans i els refrescos en un espai més ampli...i amb bona ombra. I si de passada es posen uns bons contenidors per llençar les deixalles, millor. Hi havia massa papers que vessaven de les papereres urbanes.
Si encara no coneixeu La portals, memoritzeu la seva adreça al vostre ordinador i afanyeu-vos l’any vinent per no quedar-vos sense plaça.