30/5/11

Girona, la dels quatre rius

Girona és una de les ciutats més belles, i per tant visitades, de Catalunya. El barri vell, les cases damunt l’Onyar, la muralla, la catedral o el call jueu són, probablement, indrets que ja coneixeu. Er avui us proposem una ruta de ciclisme urbà per descobrir la Girona que no tanta gent coneix, però que no per això és menys atractiva que la freqüentada per tants turistes d’arreu del món. I passarem pels seus quatre rius: Onyar, Güell, Ter i Galligans.
El parc de les ribes del Ter i el pavelló de Fontajau, el cèlebre restaurant el Celler de Can Roca, la indòmita Vall de Sant Daniel, els carrerons de Sant Pere de Galligans, l’interior del parc de la Devesa, la plaça de la Independència, la zona universitària de Montilivi i el modern i espectacular parc de migdia són alguns dels mes interessants llocs que visitarem en un recorregut entre els quatre rius de la ciutat.
És un recorregut sense dificultat física i amb alguns trams dotats de carril bici. A la resta aneu amb compte, tot i que els automobilistes d ela ciutat solen ser respectuosos amb els ciclistes. On hi hagi voreres prou amples podeu circular-hi (cas del Passeig de la Devesa); sempre que respecteu els vianants no us diran res.
Hem previst al sortida des de l’aparcament del pavelló de Fontajau on podreu deixar còmodament el cotxe. A partir d’aquí només heu de seguir el següent rutòmetre. Per començar a pedalar situeu-vos a la rotonda de Fontajau.
DRETA.- Joan Badia i Cassanyes. CREUAR.- Rotonda de Taialà. RECTE.- Joan Badia i Cassanyes. ESQUERRA.- Can Sunyer. (El Celler de can Roca). ESQUERRA.- Carretera de Sant Gregori. CREUAR.- Rotonda de Taialà. RECTE.- Carretera de Sant Gregori. CREUAR.- Rotonda Josep Tarradellas. RECTE.- Rambla d’en Xavier Cugat. Rotonda. DRETA.- Pont de la Barca. DRETA.- Passeig de les Ribes. Auditori. ESQUERRA.- Passeig de la Devesa. ESQUERRA.- Entreu al Parc de la Devesa. Centre educació ambiental. DRETA.- camí dins el parc. Sortida per la rotonda del Pont de Pedret. RECTE. Pont de Pedret. Pas inferior de les vies tren. RECTE.- Bellaire. Sant Pere de Galligans. RECTE.- Sant Daniel. Restrurant Mas Sirvent. Mitja volta i tornar pel mateix carrer de Sant Daniel. DRETA.- Monges. Monestir de Sant Daniel. ESQUERRA.- Llucià Ansó. ESQUERRA.- Segle XVI. DRETA.- Sant Daniel. Sant Pere de Galligans. RECTE.- Rosa. DRETA.- Plaça de Sant Pere. ESQUERRA.- Sant Nicolau (Policia Nacional). RECTE.- Jaume Pons i Martí. RECTE.- Plaça Sant Feliu. DRETA.- Pont. ESQUERRA.- José Canalejas. RECTE.- entrada a la Plaça de la Independència. Sortida pel vèrtex diagonalment oposat. RECTE.- Santa Clara. Pont de Pedra. Plaça de Catalunya. RECTE.- General Mendoza. Pont Areny. RECTE.- Rutlla. ESQUERRA.- Emili Grahit. CREUAR.- Plaça dels Països Catalans. RECTE.- Emili Grahit. DRETA.- Joaquim Botet i Sisó (Guàrdia Civil). DRETA.- Anton Agullana. ESQUERRA.- Avinguda de Montilivi. ESQUERRA.- Lluís Santaló. Zona universitària. ESQUERRA.- Maria Aurèlia Campmay. ESQUERRA.- Carril bici dins un jardí. DRETA.- Avinguda de Montilivi. ESQUERRA.- Francesc Palau i Quer. RECTE.- Jaume Marquès. DRETA.- Baldiri Reixac. ESQUERRA.- Joan Reglà. DRETA.- Entrada Parc de Migdia. Volta al parc i sortida del pel mateix punt. DRETA.- Pau Vila. DRETA.- Carretera de Barcelona. ESQUERRA.- Emili Grahit. Pas inferior de la via del tren. Rotonda Plaça Europa. RECTE.- Passeig d’Olot. DRETA.- Riu Güell. Plaça Güell. RECTE.- Josep Tarradellas. CREUAR.- Rotonda plaça Assemblea de Catalunya. Pont sobre el Ter. DRETA.- Rotonda de Fontajau. FINAL.- Aparcament del pavelló de Fontajau.
Dificultat. Fàcil. Distància. 18.00 kms Temps: 2h 15’ Desnivell 90 metres. @: www.girona.cat

Publicatal suplement Indrets de El Mundo de Catalunya