25/5/12

'L'Etape', una marxa no competitiva per evocar el pas del Tour del 2009 per Catalunya


‘L’Etape’, així es diu la marxa cicloturista què evocarà, el proper 29 de Setembre, el darrer pas del Tour per Catalunya. La prova, no competitiva, recorrerà els 224 quilòmetres de la setena etapa del Tour de 2009, entre Barcelona i Andorra. L’organització és a càrrec d’RPM, que també són els responsables de la Titan desert. Les inscripcions ja són obertes a: http://www.letapebcn-and.com/.
Sortida de l'etapa del Tour 2009. Un agernació va acomiadar els ciclistes pels carrers de Barcelona
La setena etapa del Tour de França de 2009 va portar els ciclistes de Barcelona fins Andorra. El dia abans la cursa havia tingut una espectacular arribada a Montjuic després de recórrer les carreters del Gironès, la Selva i el Maresme. Era la segona vegada que la capital de Catalunya acollia un final d’etapa del Tour.
Tot i la pluja del primer dia, desenes de milers de persones van rebre i acomiadar la cursa més important del món als carrers de la ciutat. El pas dels ciclistes per Gran de Gràcia camí d’Andorra va merèixer ser portada a molts diaris d’arreu del món. Indubtablement és una ocasió que mereix ser recordada.
RPM, l’empresa organitzadora de la Titan Desert, ha tingut la idea de promoure una marxa cicloturista que recorri la mateixa ruta d’aquella etapa que va portar els ciclistes a Andorra. Serà el dia 29 de setembre a partir de les 7 del matí i, tot i que els 224 quilòmetres la converteixen en una de les més exigents del calendari català, s’anuncia que és oberta a tothom (us podeu inscriure fins i tot sense tenir llicència) i te un caràcter ’popular’, segons que diu el web http://www.letapebcn-and.com/, on es pot consultar el reglament de la prova i fer-ne les inscripcions. El preu és de 35 € pels federats i 50 pels que no ho són (inclou l’abusiva assegurança a què obliga la Federació Catalana).
Aquest és el perfil de la marxa, el mateix que la setena etapa del Tour de França de 2009
L’Etape sortirà de l’avinguda Maria Cristina de Barcelona a les 7 del matí i passarà per Terrassa, alt de Montserrat (435m), Manresa, Alt de Solsona (708m), Solsona, coll de la Serra Seca (1160m), Port del Compte (1249m), La Seu d’Urgell, Andorra la Vella (985m), La Massana i amb final a l’Alt d’Arcalís (2240m). Una ruta molt exigent.
A l’estil de les grans marxes europees, l’Etape no tindrà classificacions, i tothom qui l’acabi dins els amplis horaris previstos obtindrà un diploma acreditatiu. S’han establert uns horaris de tancament de controls, és clar. Seran a les 12h a Solsona, a les 15.20h al Pla de Sant Tirs i a les 17.40h a la Massana. El control d’arribada a Arcalís serà a les 19.30h, cosa que dona un promig mínim de 18.8 kms/h per poder recórrer els 224 quilòmetres.
La duresa fa basarda, però la temptació és gran. Us hi animeu?

Recorregut de l'Etape