27/12/12

Posen a punt la Bilbao-Bilbao del 25è aniversari

El trofeu commemoratiu
La clàssica cicloturista de primavera arriba l’any vinent a la seva 25èna edició ininterrompuda. Una excel·lent organització, el fet que no sigui competitiva, un traçat magnífic i un ambient de primera són la clau de l’èxit de la marxa biscaïna.

A tocar del pont de Deusto, el proper 17 de març es repetirà per vint-i-cinquena vegada una cita que, per a molts, és ja ineludible. I tots els que l’acabin rebran un trofeu dissenyat especialment per commemorar l’aniversari.
El recorregut habitual de la Bilbao-Bilbao te uns 115 quilòmetres íntegrament per carreteres biscaïnes, la majoria de les quals romanen tancades al transit durant tota la proba. Ascendeix a quatre petits ports: Andraka, a 141 m, Umbe, a 232 m., Artebakarra, a 137 m., Gerekiz, a 181 m. I Moega, a 320 m., fet que la fa assequible per a tota mena de ciclistes L’arribada és un llarg i espectacular esprint per una Gran Via bilbaïna plena de públic a vessar, després d’haver pujat fins la basílica de la Begonya, d’haver creuat el pont de la Salve i de passar pel costat del museu Guggenheim. Hi ha premi per a tothom, records de participació (una samarreta i una motxilla) i un ambient extraordinari. L’afecció al ciclisme i la bellesa d’Euskadi hi posen la resta.
L'edició 2011 de la clàssica cicloturista Bilbao-Bilbao va batre tots els seus propis rècords de participació: 9247 ciclistes (txirrindularis en euskera) es van trobar al pont de Deusto per recórrer els bellíssims 115 kms de la ruta. A l’edició d’aquest any la participació va ser similar.