7/9/08

Bella i dura, la Volta a la Cerdanya ens espera


El cap de setmana del 20 i 21 de setembre, PROBIKE CLUB organitzarà la XIV Volta a la Cerdanya’08, una marxa per parelles que se celebra per les terres de l’Alt Pirineu.
Aquesta edició, la XIV Volta a la Cerdanya, ens portarà per territoris despoblats i salvatges, a cavall entre el Pallars i l’Alt Urgell. Passarem per camins de contrabandistes i valls amb històries de cruentes revenges.
En total uns 200 quilòmetres i més de 6.000 metres de desnivell acumulat aproximadament, en dos dies gairebé sense trepitjar asfalt.
L’itinerari dels dos dies es desenvoluparà amb un llibre de ruta, amb algun tram d’orientació, on se us facilitarà un petit mapa de la zona per poder arribar al següent control.
Les dues etapes tindran com a seu, de sortida i d’arribada, el refugi de la Basseta de Sant Joan de l’Erm, paradís d el'esquí nòrdic situat dins del Parc Natural de l’Alt Urgell al voltant de l’antic santuari d'aquest nom. El tipus de recorregut fa que per seguretat, accidents, pèrdues…, sigui necessari participar en parelles. És aconsellable anar sempre junts i obligat signar els controls de pas conjuntament.
L’abandonament també es fa per parelles. En cas de voler continuar un de sol, caldrà afegir-se a una parella que vingui darrera.
La Volta a la Cerdanya, una cita clàssica i estimada pels ciclistes, és també una de les proves més dures tant per l'exigència física com tècnica. Només acabar-la ja és un èxit, però participar-hi és un dels plaers més grans que us pot aportar la temporada. Una organització impecable, un recorregut d'una bellesa enorme i un ambient inmillorable fan de la Volta a la Cerdanya un referent ineludible per a tot ciclista de muntanya.
El Tourmalet us explicarà, patint-la des de dins, el que serà aquesta catorzèna edició.