15/2/09

Montsec i Bonaigua, una estrena i una celebració


El Club Ciclista Balaguer organitza pel pròxim dia 5 de juliol la primera edició de la Montsec-Montsec, una marxa cicloturista (puntuable per al circuit ciclo-Pirineus) que, si està ben organitzada, pot convertir-se amb el temps en una de les grans clàssiques del calendari com la Terra de Remences o la Bonaigua. Voluntat i mitjans no en falten, car el consorci del Montsec és el primer interessat en donar a conèixer aquest bell indret geogràfic famós per els practicants d’ala de pendent i pels observadors astronòmics. Per cert, la marxa de la Pobla de Segur acompleix una dècada i prepara sorpreses per a celebrar-ho.
Amb sortida i arribada a la capital de la Noguera, Balaguer, la marxa discorrerà cap al port d’Àger per, en un vertiginós descens, posar-se al començament del coll d’Ares, una camí que ha estat recentment asfaltat i que s’enfila fins el capdamunt del Montsec en una ascensió de 14 quilòmetres, 935 metres de desnivell, un pendent mitjà del 6’63% i un coeficient de dificultat de 195, superior a l’Aspin i la Bonaigua. Ara, us ben garantim que la bellesa i plaer d’aquesta escalada us farà passar el dolor de cames, de moment.
I diem de moment perquè des de dalt encara us quedarà pujar a Llimiana, seguir cap al coll de l’Hostal Roig (1095) una llarga baixada cap a Vilanova de Meià i Alentorn, i el collet de Cubells (6466) per acabar de rematar els 160 quilòmetres i 3.200 metres de desnivell, una autèntica Quebramtahuesos a la Noguera. És clar que també hi ha una volta més curta, de 85 quilòmetres, pels que vulgueu gaudir del paisatge, això si, sense pujar coll d’Ares. I pels que coll d’Ares se us ennuegui, l’organització posa una drecera que us estalviarà l’Hostal Roig i 40 quilometres fins a meta.
El coordinador de la marxa es en Sisco Caus . Ell us facilitarà més informació.

La Bonaigua fa deu anys
El dissabte 6 de Juny la Marxa Cicloesportiva La Bonaigua, organitzada pel Club Ciclista de La Pobla de Segur (Pallars Jussà), complirà el seu desè aniversari. Per commemorar aquests deu anys, la present edició discorrerà en sentit contrari al recorregut tradicional, però amb els mateixos escenaris i el mateix quilometratge, 187Km. Els participants tindran ocasió de trobar-se primer amb el Port de la Bonaigua en els seus 22 quilòmetres d'ascensió per a entrar a la Vall d’Aran, passar el nou túnel de Vielha, baixar fins a Pont de Suert, pujar el Coll de Perves i finalment arribar a La Pobla de Segur. El Port de la Bonaigua, amb una altitud de 2072 metres, és una de les cinc rutes asfaltades de la part espanyola dels Pirineus per sobre dels 2000 metres d’alçada. Les inscripcions per a la Bonaigua es podran realitzar a partir del dia 1 de Març.