4/3/09

Cinema i ciclisme 2. La llista progressa


La crida feta per aquest bloc demanant als lectors que refresqueu la memòria i ens feu saber totes les pelis que recordeu que estiguin relacionades amb el ciclisme, encara que sigui de manera lateral, està funcionant. Us mostrem el primer recull i us animem a que seguiu donant-nos títols i pistes.
En Rubèn Peris ens dóna a conèixer “El Prado de las Estrellas” de Mario Camus. Diu que l’estrena a les sales comercials va ser fa un any, aproximadament, i que està disponible en dvd.
Tant el mateix Rubèn com en Jordi Pons ens recorden “American Flyers” (1985) dirigida per John Badham i amb Kevin Costner de protagonista. El propi Jordi ens parla també d’un film que no es cansa de revisitar al DVD de casa, “és Breaking Away (1979), una pel•lícula dirigida per Peter Yates, entretinguda i molt encertada des del punt de vista ciclista”, -diu en Jordi-. “La música acompanya a la perfecció. sobretot durant les seqüències d'entrenament (la del tras-camió és la millor), i seqüències de la cursa. Va ser nominada als Oscars i en va guanyar un”.

La Mercè, que ha tingut temps per conèixer la cinematografia francesa des del seu refugi intel•lectual marsellès, ens aporta noticia sobre el film de dibuixos animats “Les Triplettes de Belleville” (2003), de Sylvain Chomet. “Encara que sigui en francès, pràcticament no hi ha diàleg, però està molt bé, almenys a mi em va agradar i té moments surrealistes molt bons. A més recordo que la música també em va agradar molt”, ens argumenta.
I per acabar en Lluís ‘Routier67’ Angulo, ens recomana que donem un cop d’ull a ‘Bicycle film festival’, el festival de cinema de bicicletes que es fa del 28 de maig a l’u de juny a Nova York. Doncs aquí va l’adreça: http://www.bicyclefilmfestival.com. Ben aviat us ampliarem la informació sobre aquest festival, que ja us avancem que acull una setantena de projeccions. Poca broma.
Gràcies als que ens heu facilitat tota aquesta valuosa informació. Us encoratgem a seguir furgant en la memòria i fer-nos-ho saber a El Tourmalet.
A veure si entre tots fem una bon índex cinematogràfic i ciclista.

1 comentari:

Javier Lara ha dit...

Hola Rafael mi hija Ana esta haciendo la tesis de final de carrera sobre el ciclismo y ha encontrado una web con peliculas de bicicletas . Hay unas 100 peliculas de unos 23 paises y están clasificadas segun si la bicicleta es el tema
central, o es secundario, hay incluso fotos con las caratulas de algunas de las peliculas, el unico problema es que esta todo en ingles. Este es el link

http://uk.geocities.com/mikstar123/films.html