7/8/09

La cruïlla maleïda


A les carreteres catalanes hi ha senyals d’STOP que són merament decoratius, car no hi ha mai cap cotxe, camió, furgoneta o moto que els respecti. I no passa res.
Els senyals d’stop que hi ha a la cruïlla entre la carretera C 1415c i la B 510, carretera de Dosrius a Llinars del Vallès, al terme municipal d’Argentona (Maresme), just després de la sortida d’Argentona de l’autovia C-60 (coneguda com els túnels de Parpers) són d’aquesta mena d’objectes decoratius, deuen fer feng-shui, una de les darreres modes que encisa als pijo-progres de l’estil del conseller Joan Saura.
No hi ha cap de setmana que un automòbil que se salta esportivament l’stop no s’emporti per davant un ciclista. El darrer un company de l’Sport Cilista Betulo, de Badalona, per sort sembla que sense conseqüències greus. La llista de ferits en aquesta cruïlla maleïda és llarga, i la dels ensurts i frenades a deshora eterna.
Però al Departament d’Interior i al Servei català del Trànsit el tema es veu que els importa tres punyetes. Cap millora de la cruïlla per fer-la més segura, cap actuació del Mossos, com a mínim els diumenges, que hi ha centenars de ciclistes que usen aquestes carreteres, A en Saura, Boada i companyia l’únic ciclista que els preocupa és en Joan Herrera. A la resta, si ens van eliminant poc a poc, serem un problema menys a l’agenda.
Quan ens quadrarem els ciclistes i exigirem seguretat i respecte en tant que usuaris de la via pública amb els mateixos drets que qualsevol altre? Mai, n’estem convençuts.

1 comentari:

Routier_67 ha dit...

Hola Rafel. Es cierto que es un punto fatídico para los ciclistas. Yo sufrí un accidente ahí mismo. Bajaba de Dosrius y en el cruce se me llevo por delante un coche que no me vio por su ángulo muerto. Recuerdo ir volando por los aires de cara a un coche que venia de cara en sentido contrario al mío. Recuerdo que mi cerebro se acelero de tal forma que veía mi final (se me ponen los pelos de punta todavía) ese fue el motivo de que estuviese 10 años sin salir a rodar por la carretera mas tarde paso lo de Alfons y cogi miedo al asfalto. Ahora he vuelto y cada vez que paso por ese cruce lo odio a la vez que lo temo.
¡¡¡¡POR FAVOR ID CON MUCHO CUIDADO. ES UNA TRAMPA. ASEGURAROS DE QUE EL TIO QUE VA DENTRO DEL COCHE OS HA VISTO. NO SEAIS VALIENTES Y FRENAD AUNQUE TENGAIS PREFERENCIA!!!!