17/8/09

L'Hospitalet i el Montseny, dijous 20 a Carreteres secundàries


L’Hospi, camperol, obrer i modern
Des de l’ermita romànica de Bellvitge, on els pagesos de la marina es trobaven per anar a missa o en aplecs, fins el creixement industrial que conforma un moviment obrer d’avantguarda, l’Hospitalet de Llobregat ha estat sempre una ciutat socialment potent i cohesionada. Però la imatge de l’Hospi d’avui va mes enllà, i mostra la seva cara més cosmopolita i moderna.

Ruta
Ermita de Bellvitge, Rambla Marina, pont de la llibertat, Rbla Marina/Avgda. Carrilet, carrer del Cobalt, carrer del Crom, Travessia Industrial, Rbla Marina (Centre catòlic), Avgda. Carrilet (Salamandra), Avgda Carrilet (bar Deportes), Avgda Carrilet/carrer Pareto.


Montseny, el jardí de casa
Reserva de la biosfera, el Montseny és un mosaic de singulars paisatges mediterranis i centreeuropeus que la proximitat a Barcelona l’ha convertit en el jardí de casa dels urbanites. La rica biodiversitat i la petjada cultural humana, fan del Montseny un patrimoni universal i un lloc atractiu de visitar.
La bellesa del massís ha inspirat artistes i intel•lectuals que, des del segle XIX, s’hi ha instal•lat.
El port de muntanya ciclista considerat el més dur de Catalunya és també un cim mític del muntanyisme català i un indret cobejat pels ‘domingueros’. El Montseny és el jardí de casa.

Ruta
Sant Celoni, cruïlla Mosqueroles, Campins, Santa Fe, coll de Santa Elena, Turó de l’home, Fontmartina, la Costa del Montseny, Sant Esteve de Palautordera, Santa Maria de Palautordera.