26/8/09

Terrassa i Sant LLorenç de Munt i l'horta de Lleida tanquen dijous 27 la sèrie Carreteres secundàries

El programa de la Xarxa de Televisions Locals i produït per LaQuimera Carreteres secundàries acaba dijous 27 la seva emissió estiuenca que s'ha pogut veure a les 12 tv's titulars de la Xarxa. A partir de setembre, en data que ja anunciarem, l'emetran les 58 tv's associades a la xarxa.


Tres turons fan una serra
El territori dual, rural i urbà a la vegada en un paisatge singular de cingles i blocs rogencs coronat pel monestir de Sant Llorenç de Munt, al cim de la Mola .
Una riquesa insòlita que feia dir a Pere Quart que ‘com el Vallès no hi ha res’.
Aquesta dualitat es troba a cada pas, al Museu de la Ciència i la Tècnica de Terrassa i al monestir de Sant Benet de Bages, convertit avui en Mont Sant Benet i seu de la fundació Alicia.

Ruta
Terrassa C-1415, Matadepera, BV1221, coll Estenalles (Montcau), Sant Lleïr, trencall de la BV 1223 a Mura, BV1221 Talamanca, Navarcles, monestir de Sant Benet de Bages.


La ciutat de l’aigua
El canals dels rius de Lleida, el Segre i la Noguera Ribagorçana, van transformar completament el paisatge erm de la plana en una horta rica i fèrtil. Des de la nova i ordenada llera del riu, avui un parc per a la ciutat, un recorregut per l’horta de Lleida, descobrint regadius, finques, sèquies i parcs.

Ruta
Lleida, camí del riu, camí del riu/aiguamolls de Rufea, ermita de Butsènit sèquia major (a la cruïlla amb la carretera d’Alcarràs), Clamor de l’Agustinet (també a la cruïlla amb la carretera d’Alcarràs), canal de Pinyana, Lleida, parc de la llera del riu Segre, comportes del canal de Serós, parc de la Mitjana i Camps Elisis