10/9/09

Congrés internacional de cicloturisme a la Costa Brava


Amb la intenció de ser un punt de trobada d’agents institucionals, empresarials i socials relacionats amb el cicloturisme, i amb la vocació d’esdevenir un fòrum d’informacions, reflexions, idees i projectes sobre aquesta modalitat de turisme que te en la bicicleta un element diferencial, els pròxims 1, 2, 3 i 4 d’octubre es farà a Santa Cristina d’Aro, Sant Feliu de Guíxols i Platja d’Aro el Congrés de Cicloturisme Costa Brava (Cycletourism Congress Costa Brava).
La inscripció al congrés està oberta a totes les persones i entitats relacionades amb aquest nou concepte d’oci actiu i turisme cultural que és el cicloturisme, tan en la seva vesant més esportiva, com en la viatgera, l’anomenada cicloturisme d’alforges. A les sessions hi participaran tant representants de Vies Verdes europees com els organitzadors de terra de Remences o de la Quebrantahuesos.

El congrés està organitzat per la Fundació Ecabv, una entitat que fa temps que treballa en la promoció de polítiques favorables a la implantació i ús de la bicicleta. En aquest sentit, difondre l’ús de la bici en el temps d’oci, l’objecte central d’aquest congrés, és, a més d’una nova i sostenible font de creixement del sector turístic català, una forma raonable, lúdica, sana i políticament progressista de donar a conèixer el país (patrimoni natural, artístic, gastronomia...)
Trobareu més informació sobre el congrés, així com la pàgina per formalitzar la inscripció a:
http://www.cycletourismcongress.org/index.html
Hem d’anar més enllà dels usos esportius i de transport de la bicicleta, no ens hem de quedar en fer un tomb els diumenges al matí a prop de casa. La bicicleta és la forma més clàssica i moderna a l’hora de viatjar i de conèixer. Aquesta és la idea del Congrés de Cicloturisme Costa Brava Cycletourism Congress Costa Brava.