7/9/08

Tornarem a pedalar per Menorca


Després d'alguns anys d'absència, el darrer cap de setmana d'octubre, dies 24, 25 i 26, El Tourmalet tornarà a participar a la Volta Cicloturista Internacional a Menorca. Si a la bellesa natural de l'illa hi afegimn el bon estat de la majoria de les seves carreteres, fantàstiques poer als rodadors i 'classicòmans', l'extraordinària organització dels amics de l'Associació de Cicloturisme de Menorca, amb Artur Sintes al capdavant, i el bon ambient, al que contribueixen la participació d'agluns famosos ciclistes com serà el cas enguany del medalla d'or als JJ OO Samuel Sánchez, la cita amb la prova menorquina és una forma magnífica de tancar la temporada.
Seran dues etapes, la primera de 113 quilòmetres i escassament exigent, però on es roda ràpid, i la segona de 67 amb la pujada al 'terrible' Monte Toro, tres quilometres de rampes entre el 10 i el 12 per cent sostingut. Després, ja se sap: una visita inexcusable a qualsevol dels vestigis de la cultura Talaiòtica, una caldereta, una mica de platja si fa bo, retrobar els amics, gaudir de l'exquisida bellesa de Menorca, comprar uns formatges i una mica de sobrassada de bufeta (total, com que ja tanquem la temporada...) i acomiadar-se de nou de l'illa, amb un nus d'enyor al coll, diumenge a la tarda, quan 'el sol es pongui per Ciutadella', com diu el poema de Vicent Andrés i Estellés.
El Tourmalet te l'honor d'haver estat el primer participant inscrit de la història de la Volta. Per això, tornar a la vuitena edició per gaudir d'una prova que està consolidada i prestigiada, fa encara més il·lusió.
Ja podeu fer la inscripció a www.ciclomenorca.com. Al·lotes i al·lots, ens veiem a Menorca aquesta tardor!

3 comentaris:

Lluis Ciclista ha dit...

Eso eso despues de Monte Toro una birra viendo el atardecer en el xiringuito paupa en Binibèquer o tomar el sol en pelotas con baño de barro incluido en la playa de Santo Tomás

Sinto Sanz ha dit...

Hola Rafel:
Esper coincidir amb tú i el Javier a la Volta a Menorca, tan si es abans com després de pujar Monte Toro, per aprendre de les vostres experiencies.
Salutacions
Sinto Sanz, de la Comisió de Cicloturisme de la FCIB.

Rafael Vallbona ha dit...

Sinto,
serà un plaer poder-te conèixer i aprendre jo també de les teves experiències. Crec que enguany, a la Volta a Menorca hi haurà un interessant intercanvi de cromos cicloturistes.
Salut i fins aviat.