11/4/10

La primera volta a Montserrat BTT ha estat un èxit

La primera edició de la Portals (perquè recorre tots els portals d'entrada a la serralada de Montserrat), que s'ha fet aquest diumenge 11 ha estat un èxit rotund en tots els aspectes: de participants, 1000; d'organització, un treball seriós i responsable sempre te bon fi; de climatologia, ha fet un dia radiant; i de concepte, el fet de que no existissin ni temps ni classificacions va animar molta gent, va provocar un comportament exquisit entre els participants (no hi va haver les típiques empentes per avançar de es marxes-curses btt) i va convertir la ruta en una festa on només comptava la superació personal, que és el que han de ser les proves cicloturistes. Tot i aquest caràcter, Israel Nuñez, Melcior Mauri, Angel Edo o Miquel Angel Iglesias, entre altres professionals, han participat. A més, la marxa ha homenatjat un històric modern del ciclisme català: Josep Lluís Laguia.
L'organització, el jove club La Taca va haver de tancar inscripcions ja fa dies, poc s'esperaven l'èxit de la seva primera cita. Val a dir que, fruit del seu entusiasme i tenacitat, han aconseguit la complicitat del seu poble, Collbató, dels pobles veïns, de Mossos, ADF, serveis sanitaris, desenes de voluntaris i de les autoritats del Patronat de la Muntanya de Montserrat.
Si tot estava tant ben lligat res no ho podia espatllar, o si; un temps advers. I tampoc, el temps ha estst esplèndid i tot ha rutllat sense entrebancs. Promoure una sortida esglaona da per evitar els embussos de les primeres rampes i intentar evitar el llarg tram de carretera de baixada cap a Magranell són els reptes a millorar per a l'any vinent. La resta ho posaran els participants, i segur que a la gran majoria els han vingut moltes ganes de repetir l'any que ve. el Patronat de la Muntanya de Montserrat te en la Portals un actiu potent, d'èxit, que promou els usos sostenibles de la muntanya i, a la vegada, en potencia alguns aspèctes naturals i de descoberta insòlits fins ara.
Pròximament El Tourmalet publicarà un extens reportatge, tan gràfic com literari, sobre la Volta a Montserrat en BTT.