22/6/10

Cicloturistes i caminants cap al segon congrés

Palafrugell i Begur prenen el relleu a santa Cristina d'Aro en l'organització del segon congrés de cicloturisme, rebatejat ara com a 'Cycle & Walking Tourism Congress Costa Brava'. Les sessions es faran del 7 al 10 d'octubre.
La primera jornada del congrés tractarà el cicloturisme i la segona el caminar. L’experiència de Vélo Québec en el treball per la promoció de l’ús de la bicicleta., l’experiència de la Federació Francesa de Cicloturisme, que porta en funcionament des de 1923,  i una de les grans proves cicloesportives d’Europa, La Grande Marmotte en seran els protagonistes. Divendres arribarà el torn per a política de la Generalitat de Catalunya sobre cicloturisme i el caminar i la manifestació esportiva Eurorando 201.
El dijous es realitzarà a Cap Roig el Fòrum de professionals del sector del cicloturisme i el caminar, destinat a hotelers i restauradors local, per conèixer com desenvolupar una oferta de turisme actiu, cicloturisme i senderisme. Per complementar les ponències hi haurà dues sessions de presentació de comunicacions, obertes a tothom, una dedicada al caminar i l’altre al cicloturisme. Aquestes comunicacions es presentaran en format taller. S’exposaran les comunicacions seleccionades segons les bases disposades al web del congrés http://www.cycleandwalking.org/. El bloc destinat a cicloturisme estarà dividit en tres grups: “BTT”, “Rutes ciclo-esportives” i “Turisme amb bicicleta”; i els tallers de caminar s’agruparan en: “Rutes i senders a Catalunya”, “Senderisme i negoci: Propostes d’èxit” i “Com activar el turisme a peu”.
El Cycle & Walking Tourism Congress Costa Brava te també un programa de sortides tècniques i activitats per fer caminant o en bicicleta. Així es descobrirà pedalant el Baix Empordà i els seus pobles medievals, es recorreran a peu els camins de ronda de les zones de Palafrugell i Begur i es podrà experimentar el nordic walking, Els més preparats pondran gaudir de la II Volta a Les Gavarres el dissabte 10 d’octubre, realitzant una de les dues rutes programades per la zona, atenent dos nivells de dificultat. El congrés també inclou la celebració del Dia Europeu de les Vies Verdes, durant el qual es farà a peu i amb bicicleta de Sant Feliu de Guíxols a Palafrugell. Durant el congrés se celebrarà la primera edició d'un festival audiovisual de cicloturisme d’aventures en el que es mostraran pel·lícules de viatges fets arreu del món amb bicicleta.
El Festival tindrà lloc el dissabte 9 d’octubre a partir de les 10h al Cinema Casino de Begur. Al final de festival es farà entrega de 3 premis: Gran Premi Cycle Touring, Premi Especial del Públic i Premi a la Millor Aventura.
La primera edició del congrés, també en format teòric-pràctic, es va celebrar a la Costa Brava l’octubre del 2009. Amb prop de 300 participants procedents de diversos països europeus com França, Croàcia, Alemanya o Bèlgica el congrés va posar sobre la taula la necessitat de desenvolupar, especialment a la Costa Brava, la pràctica del cicloturisme que ja té molts seguidors a Europa.