3/6/10

Set mil quilòmetres per una escola

Del Marroc a Costa d‘Ivori, 7000 quilòmetres en bicicleta per a recaptar fons per a construir una escola a Boudrako, una petita vila al sud del país africà. Hi ha ciclistes que busquen superar reptes esportius, d’altres que persegueixen el plaer del lleure, en Juan Díaz només intenta portar a terme un somni.
El somni que en Juan començarà a fer realitat a partir de novembre no és seu, és el de les nenes i els nens d’aquest lloc remot del món: anar a escola, com hem fet tots. El seu projecte es diu Más allà del Dakar, i us en poder informar al web http://www.masalladeldakar.org/.
Per poder assolir aquest repte en Juan busca entitats, empreses, institucions i, sobretot, persones, que financin cadascun dels quilòmetres que ell pedalarà en solitari pel continent africà. Són 5€ per quilòmetre, en total 35.000 euros per a una escola. Podeu informar-vos sobre c om col•laborar al web esmentat.
Però a més, en Juan te la intenció de realitzar un extens documental per explicar quina és la realitat de l’Àfrica i la seva gent, una realitat que va més enllà del que ens parlen els diaris i ens mostren els Telenotícies.
Els ciclistes són gent solidària, segur que faran saber a la canalla de Boudrako que en Juan no està sol.
A més de col•laborar en el projecte, El Tourmalet us mantindrà informats d’aquesta extraordinària epopeia solidària.