11/3/11

Els Pirineus de banda a banda, i tornar

En Javier Sánchez Beaskoetxea no en va tenir prou amb creuar en un sentit els Pirineus, i ho va fer en els dos. Evidentment, una proposta com aquesta no podia passar desapercebuda pel sector editorial, per això Sua edizioak acaba ara d’editar-li ‘Gran travesía de los Pirineos’, un llibre on es relata de forma detallada la travessa de la serralada de la Mediterrània al Cantàbric i del Cantàbric a la Mediterrània.

La ‘Gran travesía de los Pirineos’ és una guia excel•lent per fer la travessa. Amb el llibre, només us cal la bici i haver entrenat per llençar-vos a la carretera. Després d’una introducció general i el mapa dels dos viatges, cada travessa està dividida en set capítols, un per etapa.
Cada capítol te una explicació literària, un mapa detallat de l’etapa, una graella dels serveis i atractius turístics i naturals de la ruta, un perfil altimètric i una sèrie d’atractives fotos del mateix autor. Al final hi ha les habituals pàgines d’informació a la xarxa, que portar per fer el viatge i consells generals.
El llibre te la gràcia d’estar enquadernat amb un cuc plàstic i editat en format apaïsat, o sigui que és perfecte per a posar-lo en una funda portamapes damunt del manillar de la bici. No hi ha més excuses per no fer la travessa dels Pirineus, en el sentit que preferiu, o en els dos.

Etapes cara i cara
La doble travessa que proposa el llibre de Javier Sánchez Beaskoetxea te la característica de fer-se, una per la cara nord de la serralada, i l’altra per la cara sud. A la ruta entre ’Hondarribia al Cap de Creus i Portbou les etapes proposades són:
Hondarribia-Otsagabia 140 kms
Otsagabia-Jaca 110 kms
Jaca-Campo 120 kms
Campo-La Pobla de Segur 095 kms
La Poble de Segur-Puigcerdà 125 kms
Puigcerdà-Banyoles 135 kms
Banyoles-Cap de Creus-Portbou 125 kms
I a la ruta Entre Portbou i Hendaia les etapes que ha dissenyat l’autor de la ‘Gran travesía de los Pirineos’ són:
Portbou-Prada de Conflent 125 kms
Prada de Conflent- Tarascon d’Arieja 135 kms
Tarascon d’Arieja-Banyeres de Louchon 135 kms
Banyeres de Louchon-Luz St. Suveur 090 kms
Luz St. Sauveur-Montory 115 kms
Montory Hendaia 130 kms
Només hi hem trobat a faltar una pàgina de resum general de quilometratge i altimetria. Queda per la segona edició, que n’hi haurà.