28/3/10

OPINIÓ: La vergonya

Dos catalans han ocupat els llocs més alts del podi a la 90èna “Volta”. Feia 27 anys que un corredor del país no la guanyava. Les sortides i arribades han estat plenes de gent seguint amb detall la cursa. Tot això ho ha matat TV3 al TN migdia de diumenge amb un croma de foto fixa i un simple text dit per la presentadora; per contra ha destinat un llarg minut a parlar d’una jugada estranya de golf en un torneig de ves a saber on. El comportament de TV3 amb la “Volta” ciclista a Catalunya és vergonyant, anticatalà i rotundament contrari al mandat parlamentari que dona raó de ser a la televisió pública del país.
TV3 vol el Barça, el curling o els partits de costellada d’unes seleccions nacionals que no existeixen al panorama internacional; però no vol la “Volta” (UCI Pro Tour, la NBA del ciclisme) en directe, la condemna a un senzill resum a mitja tarda al 33 que, tot i que te una excel•lent factura gràcies a la professionalitat d’Arcadi Alibés, no el pot veure gairebé ningú. Una volta ciclista sense televisió és una volta morta.
A TV3 no li importa que la “Volta” mori, com no li importa gens la realitat del país, tret de la que vol la classe política a qui pertany o la que li permet competir amb les xarones televisions privades espanyoles. Com a televisió nacional de Catalunya, amb l’alt mandat de difondre la realitat cultural, lingüística i social del país, TV3 és un fracàs, una vergonya. Jo no vull pagar més per aquesta cosa.

6 comentaris:

CICLISMO NINJA ha dit...

Completament d´acord amb tú!!! Per a qué volem una televisió així? Ha estat molt bè que guanyes en Purito per deixarlos en evidéncia!!! El ciclisme, com vas dir fa temps, no som un grup de pressió, mes aviat un obstacle a les carreteres... Quin PAÍS!!!

Lluis Ciclista ha dit...

tens tota la rao, merda d'interessos ... confirmat el ciclisme català esta mort

Bluesbiker ha dit...

El ciclisme de carretera està ferit de mort, amb una cantera molt pobre i tot i amb això encara tenim ciclistes guanyant arreu. I que fa TV3, la nostra tele, la de tots els catalans? Ens ignora. NO HO ENTENC!!!!! Es que no existim o que?????
Bravo Purito, Tondo, Flecha, etc....

Oriol ha dit...

T'ho juro que he pensat exactament el mateix quan veia i no em podia creure la difusió del video de la boleta de golf que no cau a l'aigua i tota la tonteria.. és indignant!.. també se de bona font que els periodistes de TV3 tenen molt condicionat el temps que dediquen a qualsevola altre cosa que no sigui el barça.. és una vergonya! difondré el teu post per que arribi el més lluny possible. Gràcies de nou, Rafael.

Anònim ha dit...

satureu d'emails a tv3! al·legueu que el govern es gasta molts calers per promocionar catalunya, el català o els catalans amb coses estupides com va ser la "fira de Frankfurt" o les ambaixades catalanes, però que no es fa de ressó de coses importants com el triomf de dos catalans a volta catalunya, esdeveniment que ha passat en el propi país.

Unknown ha dit...

De fet han donat més informació de la Volta al Transit que no pas als esports. Naturalment amb un caire negatiu