23/3/10

“Volta”: A vegades els herois fracassen

A voltes les curses són cruels. Hi ha herois anònims que lluiten per la supervivència de l’espècie partint-se el pit contra el mur fred i terrible dels poderosos bo i sabent que moriran en l’intent. Els seus botxins regnen a l’ombra, i mai no s’embruten les mans amb la sang dels caiguts en el combat. Ells es reserven pels minuts de glòria, quan dels herois ja només es recorda la inutilitat dels seus esforços i l’èpica de la seva derrota.
Castroviejo (Euskaltel-Euskadi) i Stetina (Garmin-Transitions) han estat els herois del dia. Han lluitat com els pertoca i han estat batuts com cal. S’han escapat al quilòmetres 9 de cursa, han coronat junts l’alt dels Àngels, de primera. Han arribat atenir 8 minuts d’avantatge respecte del grup al punt de l’avituallament, però el gran grup els ha capturat a 13 quilòmetres de l’arribada a Banyoles, quan quedava tot just una volta al bell circuit que envolta l’estany.
La resta, l’esquitx final de lluïssor que cega l’epopeia dels vençuts, ha estat cosa dels soldats de l’HTC Columbia i el Milram. Fins uqe ha arribat el cèsar Cavendish i s’ha imposat entre els mortals; per primer cop aquest 2010. Dissabte va quedar tallat en l’arribada a San Remo, però avui tenia les cames ben engreixades.
Demà l’etapa reina entre Sant Esteve d’en Bas i la Seu d’Urgell serà llarga i dura, i Andy Sleck ja no hi serà per intentar guanyar-la. El Tourmalet seguirà al peu de la carretera. Per a més informació aneu al web de la “Volta”.

"VOLTA" CLÀSSICA
No sempre el grup perseguidor ha tingut bones carreteres on poder rodar fort per atrapar els escapats. Als anys vint els perillosos guals de sorra abudaven com si es tractés dels 'oueds' que travessa la Titan desert, però els corredors no aixecaven el pedal.