28/3/10

“Volta”, Joaquim Rodriguez retroba la història

Joaquim ‘Purito’ Rodríguez (katudsha) ha guanyat avui la seva primera Volta Ciclista a Catalunya després d'assegurar sense massa problemes el mallot de líder en l'última etapa disputada entre el CAR Sant Cugat i el Circuit de Catalunya. Rodriguez succeeix en el palmarès de la prova el seu amic i excompany Alejandro Valverde iretroba el ciclisme català amb el graó més alt del podi 27 anys després de la bvictòria de José Recio l’any 1983.
El ciclista de Parets i medalla de bronze als mundials de 2009, ha guanyat amb només deu segons d'avantatge sobre un altre corredor català, Xavier Tondo (Cervélo), que està fent la seva millor temporada després d’haver guanyat l’etapa reina de la “Volta”,dimecres a la Seu, i una etapa a la Prís Niça la setmana anterior. Els escassos deu segons han servit a Rodriguez per mantenir el mallot de líder i guanyar la seva primera carrera d'una setmana al calendari Pro Tour. En la seva primera temporada com a ciclista del Katusha, Purito va obtenir el mallot de líder en l'etapa de La Seu i des d'aleshores, ha pogut mantenir-lo amb el suport dels seus companys fins a la victòria final.

L'última etapa de la carrera s'ha desenvolupat amb certa calma fins que el francès de Français des Jeux Jéremy Roy ha saltat del grup. L'ha seguit el veterà Haimar Zubeldia (Ràdio Shack) i tots dos han aconseguit entrar al traçat de Montmeló mantenint un parell de minuts d'avantatge sobre el grup.
L'etapa, no obstant això, estava destinada a acabar en esprint. Els ciclistes han volat pel circuit, amb puntes de velocitat de fins a 80 quilòmetres per hora, fins a anul•lar l'escapada. Liquigas, Astana i Saxo Bank s'han dedicat a tirar del pilot per preparar l'arribada massiva. En absència de Mark Cavendish, guanyador a Banyoles i retirat abans d'arribar a Cabacés, el premi ha estat per a l'argentí Juan José Haedo (Saxo Bank), ajudat en la preparació de l'arribada pel seu germà Lucas.
Acompanyat per nombrosos seguidors de Parets del Vallès, a pocs quilòmetres del circuit, Joaquim Rodríguez ha tornat a pujar al podi al costat del seu fill Pablo, d'un any i mig, per celebrar una de les seves victòries més prestigioses.
El centenari, l’any vinent, de la “Volta” s’obre amb unes expectatives inmillorables.


"VOLTA" CLÀSSICA
Miquel Poblet, un altre gran campió català, i també del Vallès (Montcada i Reixac), que va guanyar dues edicions de la "Volta", els anys 1952 i 1960