24/3/10

“Volta”: Rodríguez i Tondo fan gran el ciclisme català

Des de Pepe Recio, fa 27 anys, que un ciclista català no guanya la “Volta”. Després de l’etapa reina entre Sant Esteve d’en Bas (just des d’on surt la cicloturista terra de Remences, quin homenatge als afeccionats) i la Seu d’Urgell, els de casa han demostrat que el malefici es pot trencar. De moment l’etapa l’ha guanyada un Xavi Tondo que està en el millor moment de la seva carrera després d’avui i de la victòria a París Niça, i el liderat és en mans de Joaquim Rodríguez, que amb el seu nou equip te molt marge per demostrar tot el que val. Apostem a guanyador?

Al control de firmes s’especulava amb un atac dels Radio Shack, encara no han guanyat res i, amb les cronos que van fer a Lloret tan Liepheimer com Kloden, tothom creu que venen a guanyar. Els Euskaltel han treballat molt i molt dur, tenen ganes també. Al darrer coll, alt de Josa del Cadí, Luís León Sánchez (Caisse d’Epargne), líder de la UCI Pro Tour fins ara, ha llençat un contraatac rabiós, però ningú no ha pogut amb els dos catalans que han decidit donar gas pujant l’últim alt i que han acabat de rematar a l’alt de la Trava, que tot i no ser puntuable ha fet molt de mal a les fatigades cames del grup.

El líder Voss (Milram) no s’ha rendit fins el darrer coll i el dominador d’ahir, Cavendish (Columbia), s’ha començat a quedar tot just sortir de la Vall d’en Bas en direcció al túnel de Bracons. I a la fi ha passat el que molts anhelaven: els catalans han controlat, han dominat i han guanyat com els bons, amb ganes de liderar, de dir que ells són els amos d’aquesta 90èna “Volta”. Si aposteu per ells, sortiu a les carreteres a demostrar-ho.

La pròxima etapa, dijous, d’Oliana a Ascó, són 209 quilòmetres, la més llarga. Després de demostrar ara toca controlar. Ja hi haurà temps i pujades divendres al Priorat per veure quin dels dos puja al graó més alt del podi diumenge.
Més informació al web de la “Volta

"VOLTA" CLÀSSICA.
José Recio (Kelme) va guanyar la "Volta" l'any 1983. Va ser el darrer català en fer-ho. L'anterior havuia estat Josep Novales l'any 1963, i abans Miquel P Oblet els anys 1952 i 1960