27/3/10

"Volta": Italians al Priorat, que en saben de vi

Els meus amics de la Penya Ciclista Priorat s'ho han passat molt be amb la "Volta". L'estaven esperant amb candeletes després d'haver viscut el campionat de Catyalunya l'any passat. Són pocs, una quarantena, però viuen el ciclisme inetsament i tenien fam de "Volta". El Priorat ha sortit a la carretera i, al pas per tots els pobles de la comarca, la "Volta" li ha donat un magnífic espectacle, realment digne dels millors anys de la cursa.

El ciclista italià del QuickStep Davide Malacarne ha guanyat aquest divendres la cinquena etapa de la Volta a Catalunya, entre Ascó i Cabacés, de 181,2 km, després de culminar una fuga que ha iniciat al quilòmetre 15, amb un temps de 4:50.03. La general no experimenta canvis significatius en la general, liderada pel català Joaquim Rodríguez.
Malacarne ha saltat del grup en el primer tram de l'etapa al costat d'altres tres corredors i ha aconseguit assolir la línia de meta de Cabacés, un poble del Priorat de 340 habitants, amb 36 segons d'avantatge sobre Andreas Kloden, que ha encapçalat el grup principal.

Joaquim Rodríguez continua de líder de la general, seguit de Xavier Tondo. Luis León Sánchez, tercer en l'etapa, es manté quart en la general, després d'esgarrapar tres segons a l'estonià Rein Taaramae (Cofidis) en els últims quilòmetres de l'etapa.
Aquest dissabte es dusputarà la penúltima etapa d'aquesta edició de la Volta, entre el Vendrell i Barcelona, de 161 quilòmetres, amb arribada a la recta de l'Estadi de Montjuïc, després de fer dues voltes a la muntanya olímpica. Dissabte, tots a Barcelona amb la "Volta". Més info al web de la "Volta".

"VOLTA" CLÀSSICA
Un ambient com el viscut a l'etapa del Priorat ja el coneixia la "Volta" al llarg de les primères dècades del segle XX, quan el ciclisme i al boxa eren tant populars, o més, que el futbol.