19/3/15

La "Volta" estrena un projecte per implicar els nens en l'esport, l'educació vial i la salut

La "Volta" ja no és exclusiva dels ciclistes professionals. Aquests dies  s'està fent la primera edició de la “Volta Jove", un projecte que permet que 80 escolars catalans facin el recorregut dels últims trams d’algunes de les etapes de la cursa. Aquesta iniciativa, impulsada  per l’ACP (Associació de Ciclistes Professionals), La "Volta" i Cofidis, es complementa amb les Aules Ciclistes, que durant els mesos de març i abril impartiran formació sobre educació vial i hàbits saludables a nens d’escoles de primària.


Les Aules Ciclistes es duen a terme en 7 escoles catalanes, i en elles es formaran 1.200 nens de 5è i 6è de primària. Les aules combinen sessions teòriques sobre temes d'educació vial amb sessions pràctiques realitzades als patis dels col·legis, on els nens posen en pràctica allò que han après durant les sessions teòriques a través d’un circuit en bicicleta que simula la circulació urbana. A més, s’explica als nens la importància de tenir uns hàbits correctes de vida saludable, com una alimentació sana i exercici físic regular. Josep Jofré, exciclista professional i monitor d’aquesta iniciativa, assegura que “els nens estan molt il·lusionats amb les Aules Ciclistes perquè aprenen coses noves i poden anar amb bicicleta dins l’escola, cosa que no fan habitualment. A més, les escoles s’impliquen en gran mesura en l’activitat perquè transmet responsabilitat als nens a l’hora d’anar pel carrer, en una edat en què molts comencen a anar sols a l’escola”.
En la segona part, 80 nens seleccionats en les Aules Ciclistes participaran en la Volta Jove, i competiran recorrent en bicicleta l'últim quilòmetre de les etapes de Girona i Barcelona. Els guanyadors de cada tram pujaran al podi on se’ls farà entrega dels trofeus, i més tard tornaran a pujar-hi per a acompanyar el guanyador de cada etapa de la "Volta" a Catalunya en el lliurament de premis. El President de la Volta, Ruben Peris, comenta que “és una gran iniciativa que permet acostar l’esport al nens, i en concret el ciclisme que es pot practicar en família. Amb la Volta Jove podem conscienciar els nens de la importància de saber circular per la via pública, i alhora potenciem l’ús de la bicicleta dins la ciutat” En el projecte hi col·laboren la Generalitat de Catalunya i la Federació Catalana de Ciclisme, que juntament amb Cofidis i la resta d’institucions impulsores del projecte, busquen educar els més petits en temes tan importants com l’esport i l'educació vial. En paraules de Joan Sitges, director general de Cofidis, “és un orgull per a nosaltres col·laborar en aquest projecte, amb l’objectiu de transmetre valors educatius als escolars i fomentar la pràctica de l’esport ciclista, amb el què Cofidis manté una relació molt estreta, des de la base”.
Amb seu social a Cornellà de Llobregat, l'empresa dedicada finançament a particulars amb crèdits al consum al opera a Espanya des de 1990.