3/5/10

Arrenca la cinquena Titan Desert

Amb la participació d’ex ciclistes professionals com Melcior Mauri, Igor Astarloa o Abraham Olano, aquest matí es posa en marxa al complex hoteler Xaluca de Maadid (Arfoud), la porta del Sàhara marroquí, la cinquena edició de la Titan desert.
Els tres cents participants recorreran durant cinc dies uns 470 quilòmetres on hi haurà trams de zones desèrtiques i etapes de muntanya a la zona de l’Atlas.
La cinquena edició d’una de les curses de BTT més dures que es coneixen ha consolidat el seu format, eliminant l’absurda etapa marató, barrejant etapes de rodar amb d’altres de muntanya i augmentant notablement la participació respecte de l’any passat. Tot plegat l’ha situat en la lògica d’una cursa ciclista allunyada de les impròpies similituds amb les curses de vehicles a motor. Aquesta evident millora de l’estructura de la cursa ha atret més participants i amb un nivell competitiu, tant físic com tècnic, molt més elevat; raó per la qual la participació dels amateurs de les primeres edicions es veu molt més compromesa i difícil.