5/5/10

Titan Desert: Heras, un atac de líder

La muntanya ha imposat la seva llei a la Titan Desert. L’etapa reina de la cursa d’enguany consistia en un centenar de quilòmetres i colls a més de 2000 metres. I quan les coses es posen així, poca gent hi ha que pugui resistir Roberto Heras.
La sortida en tromba dels favorits ha trencat el grup, com passa cada dia, i quan tot just s’havien allunyat 20 quilòmetres d’Alnif, l’etapa ja només podia ser cosa de Roberto Heras, Ondrej Foijtic, Milton Ramos o Martin Horak. A partir d’aquí el que ha passat no costa gens ni mica d’imaginar coneixentr el corredor de Bejar. Heras ha tibat sense aturador i els altres s’han anat despenjant poc a poc, pansits i fatigats com els pètals de les roses de la vall que els esperava a l’altra banda de l’Atlas Sud, a Boumalne Dades. Vint quilòmetres d’ascensió en per una pista seca com una esca i bella com un roser posen a cadascú al seu lloc, i el del davant estava reservat exclusivament per a Heras i Foijtik. Però al segon control l’espanyol ja s’havia desempallegat del txec, traient-li dos minuts. Al darrer coll la distància augmentava i a la meta final la diferència ha estat de més de 7 minuts, més que suficients per fer que el maillot vermell de líder hagi canviat de mans.
En acabar Heras ha reconegut que aquest era el dia escollit per atacar, i a fe que l’estratègia no li ha fallat. A partir de demà li caldrà canviar d’idea, i haurà de conservat la privilegiada posició a còpia de controlar els rivals si vol ser el primer a Ouarzazat.

Classificació 3ª Etapa
1.- Roberto Heras – DOCTORE BIKE – 3h48m44s
2.- Ondrej Fojtik – NISSAN CEE 1 – 3h55m57s +07:13m
3.- Milton Ramos – RADIKAL BIKES – 4h07m:01s +18m17s
4.- Marc Trayter – RADIKAL BIKES – 4h07m:01s +18m17s
5.- Martin Horak – NISSAN CEE 1 – 4h11m55s