4/5/10

Titan Desert: Heras i Fojtik al capdavant

Els cent quilòmetres de rodar rapidíssim de la segona etapa de la Titan Desert 2010 han deixat Roberto Heras i Ondrej Fojtik al capdavant de la classifiació amb un cert avantatge sobre els seus contricants. Res no està decidit però, doncs demà hi ha la primera etapa de muntanya i les diferències poden ser més grans.
La cursa ha sortit ja llançada. Un grup de 30 corredors ha tibat molt fort i ha enfilat la resta de participants, que poc a poc s'han anat desgranant en nombrosos grupets. Però la clau de volta de l'etapa ha estat després de creuar un petit coll, quan Martin Horak, guanyador de l'etapa d'ahir, ha patit tres punxades gairebé seguides que l'han descartat definiticament de la lluita per l'etapa del dia. Després de la primera punxada ha aconseguit recuperar el desavantatge, però n'ha patit una altra. Lluny de defallir. ha intentat recuperar de nou el terreny, però quan estava per la feina ha patit una tercera pana i, ja sense cap kit anti punxades, ha hagut de cedir definitivament; una autèntica llàstima, perquè l'espectacle que ha donat ell sol ja valia de per si una etapa.
Al final d el'etapa Roberto Heras i Ondrej Fojtik s'han quedat tot sols. El txec ha apretat el ritme en una zona pedregosa poc abans de la meta i li ha tret 25 segons al corredor de Bejar en un demarratge endimoniat i difícil pel terreny. Ara ell és el líder de la cursa i Heras el segon.
L'etapa de demà és entre Alnif i Boulmane Dades, de 98,14 quilòmetres. en aquesta etapa s'ascendeixen es primers colls seriosos d'aquesta edició de la Titan, a 2.100 metres, en plena serralada de l'Atlas i amb la bellíssima vall de les roses als seus peus. Precisament aquest cap de setmana es fa aquí el gran festival de les roses.

Classificació 2ª Etapa
1.- Ondrej Fojtik – NISSAN CEE 1 – 03h08m07s
2.- Roberto Heras – DOCTORE BIKE – 03h08m32s +0:20s
3.- Israel Núñez Baticón – TARRAGONA 2017 – 03h15m17s +7m10s
4.- Laurent Jalabert – LOOK PULSAT GO2 – 03h15m17s +7m10s
5.- Milton Ramos – RADIKAL BIKES – 3h21m29s +13m10s