27/5/10

Rubèn Peris, Medalla al Mèrit Esportiu

Rubèn Peris, president de la "Volta" Ciclista a Catalunya, ingressarà a la Reial Ordre del Mèrit Esportiu tot rebent, el pròxim dilluns 31 de maig, la Medalla de Bronze del Consejo Superior de Deportes. Aquest reconeixement és degut a la seva brillant trajectòria dedicada al món de l’esport en l’àmbit nacional però també internacional, centrant-se en particular al món del ciclisme. El secretari d'estat per a l'Esport i president del CSD, Jaime Lissavetzky, li lliurarà la distinció a la Facultat de Ciències de l'Activitat Física (INEF) de la Universidad Politécnica de Madrid.
President de la "Volta" des de novembre de 2003, Rubèn Peris també és membre del consell directiu de l'Associació Internacional d'Organitzadors de Curses Ciclistes (AIOC) des de finals de 2004, així com de l’Asociación Española de organizadores de carreras ciclistas (AEOCC). La vinculació de Peris amb la “Volta”, però, es remunta anys enrere, estant implicat en la seva organització des de diferents càrrecs durant 20 anys, de 1979 a 1999.
Professionalment parlant, de 1994 a 2000 fou el cap de Gabinet de la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya i, posteriorment, cap de l'àrea de relacions externes i socials de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC). A més, Rubèn Peris també va ser el Director de Ciclisme dels Jocs Olímpics de Barcelona 92 i cap de l'equip olímpic espanyol de ciclisme per als Jocs Olímpics d'Atenes 2004.

OPINIÓ: Una medalla a bastonades

La Medalla al Mèrit Esportiu que el president de la ‘Volta’ ciclista a Catalunya i membre del consell directiu de l'Associació Internacional d'Organitzadors de Curses Ciclistes, Rubèn Perís, rebrà dilluns vinent a Madrid de la ma del secretari d'estat per a l'Esport i president del CSD, Jaime Lissavetzky, és un reconeixement merescudíssim a la dilatada i abnegada tasca en favor del ciclisme professional del més alt nivell que bé realitzant des de fa molts anys. Però aquest reconeixement de tant elevat rang topa, a Catalunya, amb la desafecció més profunda per part de l’administració pel ciclisme, l’oblit dels grans mitjans de comunicació de masses i el desinterès per part de certes institucions ciutadanes i no pocs patrocinadors.
Als que fem EL TOURMALET, i als que el llegiu segurament també, ens omple d’orgull i alegria aquest guardó concedit a l’amic Rubèn Peris, però a la vegada ens obre un seriós dubte sobre el sentit que te dedicar tota una vida a promoure al primer nivell internacional el nom de Catalunya quan després, una part del país, la que acumula el poder polític, financer i mediàtic, gira l’esquena a aquesta realitat aconseguida després de no pocs esforços i de molts dies i anys de feina ben feta.
Enhorabona Rubèn, els que estimem el ciclisme i el país estem molt contents per la medalla que t’han atorgat, i saps que ens tindràs sempre al treu costat. Intenta no defallir per dures que et posin les coses. El ciclisme és massa bell i la ‘Volta’, que l’any vinent fa un segle, una part significativa de la història de Catalunya com perquè pugui anar-se’n en orris. Ara, sàpigues també que, si un dia ja no pots més de suportar tanta niciesa, sabrem entendre i acceptar la teva sobirana decisió.