28/11/08

Eleccions federatives: o la gestió o el ridícul


A la pròxima directiva de la Federació Espanyola de Ciclisme hi pot haver un vicepresident català, es tracta de Rubèn Perís, president de la “Volta” a Catalunya, una de les persones que més ha fet perquè el Tour travessi Catalunya l’any vinent, membre del consell directiu de l'Associació Internacional d'Organitzadors de Curses Ciclistes i membre del selecte club ‘UCI Pro Tour’. UN luxe, doncs, per al ciclisme català tenir a algú situat en una posició de privilegi al centre del poder esportiu espanyol.
Paradoxes de la vida, la Federació Catalana de Ciclisme no està decidida a donar suport a la candidatura de Peris. Amb evasives del tipus ‘ja ho veurem’, ‘no ho tenim clar’, o ‘cal respectar la pluralitat dels membres de la catalana’, l’estament federatiu del país demostra de bell nou que, per poc que s’ho proposi, la seva capacitat de fer el ridícul és pràcticament infinita.
A una setmana vista de les eleccions federatives, la indefinició de la Federació Catalana pot fer fracassar una opció que significaria gaudir d’una situació de privilegi al nucli dur de les grans decisions que sobre ciclisme es prenen a Espanya i que afecten tothom, car l’autonomia de les federacions territorials és més que relativa, no ens enganyem.
Si la Catalana no recolza a Peris amb tots els pronunciaments favorables escriurà un nou capítol de la seva ineficaç gestió dels darrers anys que està posant la pràctica del ciclisme en totes les seves facetes en una situació lamentable i que, entre altres circumstàncies, està portant a nombrosos cicloturistes, tant de carretera com de muntanya, a no renovar més la llicència federativa; una reacció més que justificada tenint en compte els nuls serveix que dona i l’elevadíssim preu en comparació amb altres federacions territorials.