21/6/09

Les 24 hores ciclistes de Montjuïc els dies 3 i 4 de juliol


Com a acte previ a l’arribada del Tour de França a Barcelona els dies 9 i 10 el 3 i 4 de juliol (el mateix cap de setmana en que es feien les XIV hores de motos) es correrà per primera vegada les 24 hores ciclistes de Montjuïc, que es correran sobre el mític traçat de les 24 hores motociclistes els dies 3 i 4 de juliol, el mateix cap de setmana en que es feia la cursa de motos. Pretén ser el gran tret de sortida del pas del Tour a la nostra ciutat. El Tour de France arriba a Barcelona els dies 9 i 10 de juliol.

Els equips participants lluitaran a contrarellotge amb l’objectiu de fer el major número de voltes a un traçat de catorze revolts i 3.790 metres. Els equips poden ser formats per un màxim de 6 persones, tot i que també s’accepta la participació individual, i la zona de “boxes” serà a l’Avinguda Maria Cristina.
Segons explica el web de l’organització, RPM: “Les “24 Hores Ciclistes de Montjuïc” representen una nova disciplina de ciclisme a Barcelona. Una prova de resistència per equips en un entorn incomparable. La lluita contra el rellotge per la victòria durant 24 hores i compartint l’esforç amb els companys. Cada un dels participants inscrits participarà amb la seva pròpia bicicleta. Una per cada un dels diferents integrants de l’equip, i es faran els relleus en pista per completar més voltes al final de les 24 hores de cursa. A més de la classificació general, existeix una classificació per les diferents categories que competeixen.”

L’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i el delegat d’Esports, Pere Alcober, van presentar la setmana passada a l’Institut Barcelona Esports, el programa principal del pas de la 6ª etapa ‘Tour de France’ per la ciutat. Barcelona aspira a excel•lir en l’organització del pas de ‘Le grande boucle’, i per això ha programat diverses iniciatives per acompanyar els ciclistes amb la idea de que la ciutat visqui intensament uns dies de passió ciclista. Les “24 hores ciclistes de Montjuïc’ són probablement la més ambiciosa d’aquestes propostes.
Més informació i inscripcions a la pàgina oficial de les 24 hores. Aneu-hi des d'aquí