2/8/10

La xarxa de televisions locals emetrà al gener els nous capítols de ‘Carreteres secundàries’

Des de finals de juny la productora La Quimera està enregistrant una nova temporada del programa ‘Carreteres secundàries', que emet la Xarxa de Televisions Locals. Els nous capítols porten l’espectador a rodar en bicicleta pel Poble Nou i la muntanya de Montjuic de Barcelona, la ciutat de Granollers i part del Vallès Oriental, Santa Coloma de Gramanet i el riu Besòs o Girona, episodis que ja han estat enregistrats.
Entre altres destinacions de les 13 rutes que formaran la tercera temporada del programa, n’hi haurà per primer cop dues fora de Catalunya, concretament al principat d’Andorra. La resta d’episodis es situaran al Penedès, on el programa pedalarà en tàndem al costat dels participants a la tercera trobada d’aquestes peculiars bicicletes, la serralada de Montserrat, Igualada i la comarca de l’Anoia, Viladecans i Gavà o el Baix Ter fins l’Estartit.
Actualment les televisions de la xarxa estan emeten de nou les dues primeres temporades del programa.
Carreteres secundàries’ parteix de la idea de que l’autèntic viatge comença quan et desvies de la ruta bàsica, alenteixes la marxa, obres els ulls i canvies la manera que tens de veure i entendre la vida i les transformacions del temps. Al marge hi ha històries, llocs i persones fascinants que enriqueixen la idea oficial de país, li donen una dimensió inèdita. A ‘Carreteres secundàries’ no és tant important el final de la ruta, sinó què passa pel camí i quina gent trobem.
Rafel Vallbona, que presentarà l’espai, planteja un recorregut per connectar llocs i persones, tant d’ahir com de demà, per entendre millor el present. I a més, fent el viatge poc a poc, sense el soroll que no permet escoltar ni ser escoltat, aleshores tot pren una altra dimensió.

1 comentari:

Vicicle ha dit...

"¿Por qué será que todo parece más bonito cuando andas en bicicleta?" Es preguntava Ramón, el de les vinyetes de El País. Vaig donar resposta al meu blog, no sé fins a quin punt encertada, però té quelcom de màgic, podríem dir. Al canal valencià de Punt2 feien "Planeta bicicleta" una mena de "Verano azul" per a joves amb btt, prou innocent però que transmetia cert entusiasme i honestedat. Malauradament, l'han reconvertit en guia turística per a major glòria d'Hotels i similars. No voldria ser negatiu, però em sembla una estafa.