1/2/11

Andreu Martín, negre i en bicicleta

L’escriptor de novel•la policíaca Andreu Martin (Barcelona 1949) és el primer autor català en ser guardonat amb el prem Pepe Carvalho que atorga BCNegra, el festival de novel•la negra i criminal que s’està fent aquesta setmana a Barcelona.
Novel•les a banda, Barcelona és una ciutat negra de veritat; per la seva tipologia social, per la situació geogràfica i per l’activitat delictiva que s’hi genera, la capital del país és una de les ciutats més negres i criminals del món d’avui. Barcelona te un crim diversificat i modern que fins i tot s’ha sabut adaptar a la crisi. L’Andreu Martín sap això perfectament des del dia en que es va posar a escriure ‘Aprende y calla’ (1979) fins avui, passant per la consagració obtinguda amb ‘Pròtesi’ (1982), monument a l’emergent Barcelona criminal de l’època.
A més d’escriptor, l’Andreu és usuari habitual de la bicicleta en trajectes urbans. Ell ens va acompanyar en l’episodi que el programa Carreteres secundàries va dedicar a la ruta del pistolerisme per la Barcelona de les primeres dècades del Segle XX. Va ser un magnífic programa negre.
Gràcies per la inestimable col·laboració i enhorabona, Andreu.

1 comentari:

Anònim ha dit...

heyyyy
records!!!!

http://famdepedal.blogspot.com/2011/02/brompton-nights.html