10/10/12

Una tardor de marxes

Superades les grans cites cicloesportives del calendari de carretera, la tardor i l’inici de l’hivern són una època especialment prolífica en quan a marxes de BTT. La varietat del paisatge, les ganes de tastar la muntanya humida i el fet de què, tot i que la majoria tenen classificacions i temps, pràcticament tots els participants se les prenen com una pedalada amb els amics i una festa ciclista, fan de les marxes BTT de tardor una forma molt atractiva d’acabar la temporada. 
Pedalades entre la boira a La Lliterana

A les envistes de Montserrat, diumenge 14 es fa a Esparraguera (Baix Llobregat) la primera edició d’Esparraguera zona bici. Són 20 o 49 kms. Diumenge 21, a Vallromanes (Valles Oriental) es disputa La Trinxa, amb recorreguts de 32 i 16 kms i una bona immersió ens els colors tardorals de la serralada litoral. Una setmana després serà Arenys de Munt, que pren el testimoni de les pedalades amb l’Open Munt, una ruta a cavall del Montnegre, la vall de la Tordera i els primers contraforts del Montseny. Són 25 i 45 kms.
El mes de novembre va fort, cal pair els panellets. Diumenge 11 hi ha la clàssica Lliterana, a Alcampell (Franja de Ponent) una bella pedalada entre boscos boirosos sense dificultats especials amb 20, 50 i 70 kms de recorregut. Per qui no vol anar tan lluny, el mateix dia hi ha la Montnegre BTT a Sant Celoni (Vallès Oriental), amb 20 i 40 kms. I el diumenge següent, dia 18, teniu l’Orrienca a Òrrius, és clar (Maresme), també amb 20 i 40 kms i un ambient realment fester, i la Volta a Collserola de Probike, de 60 kms amb botifarrada a Santa Creu d’Olorda inclosa.
Si feu un bon calendari de marxes arribareu al dia 25 en una forma imparable. És el dia de la gran clàssica de tardor, La Prehistòrica de la Roca del Vallès (Vallès Oriental) una marxa amb dues sortides, pels que volen fer temps i pels que només volen pedalar per la muntanya i gaudir d’una excel·lent prova en tots els aspectes. Són tres traçats de 40, 22 i 12 kms. Hi ha camins per a tothom.
Tanquem, per ara, aquest repàs a les marxes BTT de tardor amb la Teialada de Teià (Maresme), una bonica i poc a poc tradicional ruta per la serralada litoral entre vinyes, pinedes i racons obacs de 15, 25 i 37 kms.
No deixeu de pedalar a la tardor, no hi ha excuses.
El Montnegre, escenari espectacular per a pedalades de tardor
Inscripcions i més info a: 
Esparraguera zona bici: http://www.zonabici.es/
La Trinxa: http://www.trinxacadenes.com/
Open Munt: http://www.muntbikes.com/2012/10/2-open-btt-muntbikes.html
Lliterana: http://lalliterana.com/
Montnegre BTT: http://www.ccsantceloni.com/ccsc.php
Orrienca: http://orrienca.blogspot.com.es/
Volta a Collserola: http://www.probike.cat/news/collserola.html
Prehistòrica: http://www.larocaenbike.com/prehistorica/index.html
Teialada: http://clubexcursionistateia.cat/content/teialada-2011-8a-pedalada-popular

Publicat al suplement Indrets de El Mundo de Catalunya

1 comentari:

Javi Castillo ha dit...

Bones Rafel,

Si vols disfrutar d'un bon recorregut per tancar la temporada, t'esperem a la Lliterana.

Salut i pedals

Javi Castillo
Almacelles Pedal Club