16/4/14

Això perjudica la imatge del ciclisme

Ciclistes aficionats dopant-se sense control per tal d'obtenir pírriques victòries en proves locals, tràfic d'estupefaents, cobdicia i risc per a la salut; aquest és en resum la manera com practiquen el ciclisme alguns. La Federació Catalana hauria de tallar de soca-rel aquesta situació, si cal, eliminant algunes competicions d'aficionats. La imatge que trascendeix al públic dels ciclistes esportius és molt nociva i perjudica de rebot a tots els usuaris de la bicicleta.

Traficaven amb l'hormona del creixement que li havien de donar a la seva filla


Anna Punsí (SER Catalunya)
Els mossos han detingut una parella de Terrassa que es venia per 100 euros les hormones de creixement que havia d'injectar a la seva filla de 15 anys per prescripció mèdica. Les recollien a l'hospital i acabaven en mans d'esportistes amateurs, ciclistes i culturistes, que bàsicament buscaven guanyar marca per ego i difondre-ho al Facebook. La jutge del cas ja ha fet els tràmits perquè els retirin la llicència federativa per competir.
Els pares coneixien el fill del bar on anaven a fer el cafè. I el fill és culturista i un dels 12 detinguts en aquesta operació dels mossos contra el dopatge. Parlant, parlant van saber que la hormona del creixement està molt buscada sobretot entre esportistes aficionats per augmentar el seu rendiment. Per això, van començar a vendre's les ampolletes que cada setmana havien d'injectar a la seva filla. 17 en caixes en total, segons la investigació de la Unitat Central de Consum dels mossos, que dirigeix l'inspector Jordi Domènech.
Els mossos han detingut la mare de la nena i la seva actual parella a Terrassa i 10 esportistes; 5 ciclistes i 5 culturistes que suposadament traficaven i prenien substàncies dopants entre Badia del Vallès, Mataró, Cardedeu, Barcelona o Taradell. La policia ha intervingut 5.700 dosis de diferents medicaments: insulina, efedrina, l'hormona HCG i també el conegut com a EPO dels pobres, que és sèrum de sang de vedell que s'administra amb una xeringa. És un medicament que es fabrica en alguns països com Grècia o Xina i que està prohibit aquí. Aquests esportistes posaven en risc la seva salut per guanyar marca i treure pit segons Domènech.
Alguns d'aquests ciclistes competien a la categoria Màster 40 i es necessita tenir llicència federativa per poder participar-hi. Amb aquesta operació policial, no només els pot caure una pena de 2 anys de presó sinó que poden ser sancionats per l'Agència Espanyola de Protecció de la Salut en l'Esport i perdre la llicència. 4 anys si és per tràfic de substàncies i 2 per tinença1 comentari:

pit i collons ha dit...

eliminar curses? el que s'ha de fer es eliminar la gent que fa això