16/9/14

Masies de les Corts

El districte de Les Corts està format pel barri del mateix nom, antic municipi independent i centre de la vida ciutadana, el de Pedralbes al nord de la Diagonal, i el de la Maternitat i Sant Ramon, on hi ha el complex de la Maternitat i l'estadi del F.C. Barcelona. Un dels possibles orígens del nom del barri fa referència a la gran quantitat de finques i cases rústiques que el formaven. Avui us proposem una ruta per descobrir-ne algunes.
Portalada de la finca Güell, davant la facultat de Farmàcia
El passat rural d'aquest antic municipi queda palès a masies com can Planes o Mas Vinyals, però també pedalarem per conèixer el nucli del barri, a places com la Comas o la de la Concòrdia, el complex modernista de la Maternitat, els jardins de Pedralbes, el Camp Nou i fer una bellíssima descoberta: el passatge Tubella. Si sou dels que penseu que les Corts queda lluny, acosteu-vos a l'inici de la ruta en metro (línia 3), estació Palau Reial.
SORTIDA.- Metro Palau Reial. RECTE.- Carril bici Diagonal direcció Sud. ESQUERRA.- Entrada al Palau de Pedralbes (voltar pels jardins). ESQUERRA.- Seguir per Carril bici Diagonal direcció Sud. CREUAR.- Diagonal a la Plaça de Puis XII. DRETA.- Avgda. Joan XXIII (Porta de la Finca Güell, Facultat de Farmàcia, Cementiri de les Corts, Camp Nou i Masia del Barça (Can Planes). ESQUERRA.- Per rotonda Avgda. Arístides Maillol (Pista de gel i Palau Blau Grana, Mini Estadi i Antic Pavelló del Picadero). CREUAR.- Travessera de les Corts. RECTE.- Riera Blanca (Biblioteca de les Corts). ESQUERRA.- c/ Pintor Pahissa. DRETA.- c/ Arizala. ESQUERRA.- c/ Felipe de Paz. ESQUERRA.- Passatge Felipe de Paz. DRETA.- Creuar Pça de les ceràmiques Vicenç. CREUAR.- c/ Benavent. RECTE.- Per aparcament. RECTE.- Creuar Jardins de Can Bacardí. SORTIDA.- per Comandant Benítez. CREUAR.- Travessera de les Corts. RECTE.- Entrar als Jardins de la Maternitat. CREUAR.- Jardins fins al final a la dreta. SORTIDA.- per c/ doctor Salvador Cardenal (Mas Vinyals i la Torre Rodona).

Mas Vinyals
DRETA.- c/ Sabino Arana. DRETA.- Lateral Gran Via de Carles III (Ronda del mig). CREUAR.- Gran Via Carles III i remuntar fins. DRETA.- c/ Institut Frenopàtic (Torres Trade). DRETA.- c/ de les Corts. ESQUERRA.- c/ Dolors Masferrer. DRETA. Plaça Comas (seu districte i escultura de Pau Farinetes). ESQUERRA.- c/ Taquígraf Martí. ESQUERRA.- c/ Galileu. DRETA.- c/ Déu i Mata RECTE.- Plaça de la Concòrdia (Parròquia Mare de Déu del Remei i Can déu). RECTE.- c/ Déu i Mata. CREUAR.- c/ Numància. RECTE.- Plaça de Can Rosés (Masia de can Rosés). RECTE.- c/ Numància (direcció sud). ESQUERRA.- Pça de les Corts. RECTE.- c/ Numància. DRETA.- c/ Marquès de Sentmenat (Jardins de can Cuiàs). ESQUERRA.- c/ Tubella. CREUAR.- c/ Novell. RECTE-. Passatge Tubella. DRETA.- c/ Evarist Arnús. ESQUERRA.- c/ Bell Lloch. ESQUERRA.- c/ Caballero. DRETA.- c/ Nicaragua (per vorera). ESQUERRA.- c/ Berlin. CREUAR.- Agda Josep Tarradellas. RECTE.- c/ París. DRETA.- c/ Urgell. ARRIBADA.
Dificultat. Fàcil. Distància. 10 kms Temps: 1h 30’ Desnivell. inapreciable. @: www.bcn.cat

Passatge Tubella