6/4/08

Primavera al parc de Monfragüe





L’esclat de la natura en primavera pren una força insòlita i emocionant al parc natural de Monfragüe, a l’aiguabarreig del Tietar i el Tajo, a Càceres. Gràcies a l’amic Xavier Moreno hem pogut gaudir d’aquest espectacle en verd i blau solcat per voltors i carronyaires. Us garanteixo que recórrer-ho en bicicleta, no només és la millor manera de veure-ho, sinó que és una bona forma de sentir-se formant part de l’entorn.
La volta comença i acaba a Navalmoral de la Mata, un apetita ciutat amb tota mena de serveis i llocs per hostatjar-se. D’aquí, seguint per l’asfaltat perfecte de la via de servei paral•lela a l’autovia A-5, varem arribar a la Bazagona i s’entra al parc per la Portilla del Tietar. Aquí comença la part més espectacular del recorregut que ens porta per una carretera força trencacames entre engorjats, miradors i el voleiar dels voltors, a la presa de Torrejón, el punt on els dos rius s’uineixen, Villareal de San Carlos i Torrejón el Rúbio, ja a la sortida del parc. Des d’allà encara varem seguir cap a Jaraicejo per pujar el còmode port de Miravete i, en un llarg descens, sortir a Almaraz. Des d’allà, de nou per la carretera de servei de l’autovia, cap a Navalmoral. Total, 147 quilometres i un desnivell de 1.380 metres, res que no es pugui fer.

2 comentaris:

Lluis Ciclista ha dit...

Hola Rafael, ¿donde te habias metido?. El blog estaba un poquito inactivo y me hacias padecer. Ya te habras enterado que he vuelto al asfalto. Espero salir a rodar en plan tranqui contigo, por alguno de esos lugares maravillosos que tu conoces.

Fundació ECA Bureau Veritas ha dit...

Rafel:
Utilitzo aquest mitjà per a contactar-te. Soc Xavier Corominas, Director del 2on. Congrés Català de la Bicicleta
www.congresbicicat.org
necessitaria parlar amb tu del temes del Congrés.
info@congresbicicat.org
gràcies
xavier.