12/8/09

El Penedès i la Costa Brava dijous 13 a Carreteres secundàries


Penedès, la plana del cava
Quan la fil•loxera va matar els ceps de la plana del Penedès, lluny de sentir-se derrotats, els pagesos de la comarca van tornar a començar de nou i, convertint-se en incipients empresaris, van engegar la producció de cava. Aquella burgesia agrària va convertir el poble de Sant Sadurní en una petita ciutat farcida de cases modernistes, el que estava d¡e moda, i va transformar absolutament el paisatge i el perfil social, cultural i econòmic del Penedès.

Ruta
Sant Sadurní, BP 2427, els Casots (coll del puticlub), N-340, BV 2428, Sant Pau d’Ordal, terme de Lavern, BV 2429, BV 2154, BV2153, Torrelavid, BNV 2151, Caves Segura Viudas.


La personalitat de la Costa Brava
100 anys després de que Ferran Agulló inventés el nom Costa Brava, la gent i el territori han canviant de valent, però encara hi ha llocs, històries i personatges que fins i tot els més vells poden reconèixer i que mantenen viva la personalitat del país.

Ruta
Port de Palamós, La Fosca, Cala s’Alguer, Platja de Castell, Mont-ràs, Mas Torroella, ermita de Fitor, can Marinas, pla de Folgueroles, La Cavorca, coll de la Ganga, platja de Sant Antoni de Calonge.

4 comentaris:

Roger ha dit...

Enhorabona, segueixo el porgrama gràcies a que el teniu penjat a internet i tot i la pantalleta minúscula valen molt la pena!
Salutacions desde la Conca de Barberà!

Anònim ha dit...

Hola Rafel, está molt bé el teu programa, amb bicicleta i els teus comentaris amb la gent del lloc, es la millor manera de descobrir racons que amb unaltre mitja de transport no els descobriries mai, com el bosc encantat a la tardor, el bosquet de les abelles de Teia, ect. Enorabona i... ENDEVANT I FORÇA COMPANY, adivina ,qui soc?...SALUT I UNA ABRAÇADA.

Rafael Vallbona ha dit...

gràcies per les teves paraules d'ànim, anònim jaume porta.
salut

Jaume Porta ha dit...

Si company, has encertat, premi, esmorçar sota les moreres a mas mogent de cardedeu, bacallá amb secas, ja quedarem cap a la tardor, es la época idonea per la fresqueta, et faré fer una emboscada maravellosa per el bosc encantat, no té desperdici, preparat.