31/8/09

Una conductora beguda atropella mortalment un ciclista de 16 anys

L'acusen d'homidici imprudent, omissió de socors i conducció sota els efectes de l'alcohol. Ella assegura que no es va adonar que havia atropellat una persona. Explica l'alcoholèmia per dues copes de 'whisky' que hauria pres després dels fets

(Agències) Un noi de 16 anys ha mort atropellat aquest matí a Banyoles (Pla de l'Estany) per una conductora que triplicava el límit d'alcoholèmia permès, han informat fonts policials.
L'accident ha tingut lloc a les sis d'aquest matí a la Ronda del Monestir quan la dona ha perdut el control del vehicle i ha acabat atropellant el menor que anava en bicicleta. El vehicle ha rascat tres cotxes estacionats al voral dret de la via i s'ha endut per davant la bicicleta, on hi anaven dos nois, un dels quals només ha patit ferides.
Els joves participaven en el conegut Bicicrucis de Banyoles, una sortida lúdicofestiva que se celebra periòdicament a la capital del Pla de l'Estany i que consisteix en anar de bar en bar.

La conductora detinguda a Banyoles per l'atropellament mortal d'un ciclista, Joana B.V., de 25 anys, ha quedat en llibertat provisional amb càrrecs aquest dilluns al migdia, després de declarar davant del jutjat d'instrucció número 2 de Girona.
Se li imputen tres delictes: homicidi imprudent, conducció sota els efectes de l'alcohol –triplicava la taxa permesa– i omissió del deure de socors. A més, el jutge li ha retirat el carnet de conduir com a mesura cautelar, mentre es completa la investigació judicial del cas i arriba el judici.
La imputada va atropellar dos nois que feien una ruta en bicicleta pels bars de Banyoles diumenge a la matinada, i un dels joves envestits va morir. Tanmateix, ella va continuar fins a casa seva i aquest dilluns ha declarat al jutjat que no era conscient d'haver atropellat ningú. Segons ha explicat al jutge, va notar que havia xocat amb alguna cosa, va afluixar la marxa, va mirar pel retrovisor i no va veure el ciclista, de manera que nega que cometés el delicte d'omissió del deure de socors.
Seguint el seu relat, quan va arribar a casa seva va aparcar el cotxe al carrer –"no el va amagar al garatge", destaca el seu advocat, Carles Monguilod–, va entrar i, per calmar els nervis provocats per un impacte que no havia acabat d'identificar, es va prendre dues copes de whisky, segons ha declarat.
Una hora i mitja després, la Policia Local va localitzar el cotxe –els testimonis n'havien indicat el model i el color– i va fer la prova d'alcoholèmia a la conductora, que triplicava la taxa permesa per conduir. Tanmateix, l'advocat ja ha advertit que la validesa d'una prova d'alcoholèmia feta una hora i mitja després dels fets no és fiable, ja que "no es pot saber en quin estat conduïa la noia quan hi va haver la topada". Els tribunals solen rebutjar com a prova aquests tests d'alcoholèmia practicats amb retard